maandag 5 januari 2009

David Gilmour & Roger Waters

David Gilmour Roger Waters


David Gilmour Marooned
"Marooned" is een instrumentale track van Pink Floyd's The Division Bell album uit 1994.
Hier speelt David tijdens de viering van de 50ste verjaardag van de Fender Stratocaster gitaar.

David Jon Gilmour werd geboren in het dorp Grantchester nabij Cambridge. David (hij wil niet meer met de naam Dave worden aangesproken) studeerde aan het Cambridge College of Arts and Technology. Zijn vader was hoogleraar aan de Cambridge University die later naar de VS trok.

Gilmour begon zijn muzikale carrière bij de groep Jokers Wild, een band die vooral covers bracht van Chuck Berry, The Beach Boys, Manfred Mann, Wilson Pickett en The Kinks. In 1967 sloot hij zich aan bij Pink Floyd en werd in 1968 leadzanger nadat de aan drugs verslaafde Syd Barrett de groep verliet. Toen Roger Waters na ruzie in 1985 de groep verliet, werd Gilmour de nieuwe leider van Pink Floyd.
Roger Waters It,s a Miracle
Van het Album Amused to Dead ,volgens mij een van de mooiste Roger Waters solo albums,

George Roger Waters (Great Bookham bij Leatherhead (Surrey), 6 september 1943) is een Britse rockmusicus (basgitarist) en songwriter. Waters werd bekend als lid van Pink Floyd, maar sinds midden jaren '80 speelt hij solo.

Waters werd in 1943 geboren, vijf maanden voordat zijn vader als tweede luitenant sneuvelde bij de geallieerde Landing bij Anzio in Italië. Eric Fletcher Waters was oorspronkelijk leraar, en was communist en pacifist. Het verlies van zijn vader had een grote invloed op zijn Waters' leven en veel van zijn teksten zijn anti-militaristisch getint. Het album The final cut is opgedragen aan zijn vader. Het gemis van zijn vader komt tot uitdrukking in Another brick in the wall:Beetje triest filmpje,beide heren moeten gewoon weer samen op een podium.
Na het zien van de Pink Floyd documentaire ,Who s Pink, van afgelopen zaterdag heb ik het gevoel dat dat er best nog een keer in zit....
Een reactie posten