Zoeken in deze blog

zaterdag 5 april 2008

Arthur,s muziekverzameling B 51-55

51 The Band The Weight
boomp3.com52 The Band The Last Waltz (DVD)53 Max Bangwell King of the Hill

( Drummer Johnny Mastro & Mama Boys)
boomp3.com

54 John Henry Barbee

i aint gonna pick up no more cotton
boomp3.com
55 Bare Wires
boomp3.com

vrijdag 4 april 2008

ZATERDAG it,,s SOULTIME!!!

The Temptations is een Amerikaanse band, met hun hoogtepunt in de jaren '60. Toen de groep begon onder deze naam bestond hij uit Otis Williams, Melvin Franklin, Elbridge Bryant, Paul Williams (geen familie van Otis) en Eddie Kendricks. Later zouden er nog vele veranderingen plaatsvinden. Samen met The Supremes waren zij de echte hitsellers van Motown. Volgens velen waren The Temptations even belangrijk voor de soul als The Beatles voor de rock. De groep werd gevormd in 1961 in Detroit. Het was een samenstelling van twee plaatselijke groepen uit Detroit, The Primes en The Distants
The Radiants begonnen te zingen in de Greater Harvest Baptist Church, . Maurice McCallister kwam bij de groep en deed de leadzang; de andere leden waren Wallace Sampson (bariton), Jerome Brooks ( tenor), Elzie Butler (Bass), and Charles Washington ( tenor).Werden wel vergeleken met de Womack Brothers


Marvin Gaye (Washington, D.C., 2 april 1939 - Los Angeles, 1 april 1984) was een van de belangrijkste Amerikaanse soulzangers.
Vlak voor zijn dood keerde Gaye terug naar zijn familie in de Verenigde Staten, maar hij en zijn vader kregen het dikwijls met elkaar aan de stok en op de dag voor zijn 45-ste verjaardag werd hij tijdens een hoogoplopende ruzie door zijn vader Marvin sr. doodgeschoten. Hij liet drie kinderen achter.Jackie Wilson (echte naam Jack Leroy Wilson) (Detroit (Michigan), 19 juni 1934Cherry Hill Township (New Jersey), 21 januari 1984) was een Amerikaanse soul- en rhythm and blues-zanger. In 1956 begon Jackie Wilsons solocarrière met het nummer Reet Petite. Latere nummers van hem waren Lonely Teardrops en I'll Be Satisfied. In 1961 werd Wilson neergeschoten door een vrouwelijke fan. Hij overleefde deze aanslag en ging verder met zijn carrièreDeze carrière kwam halverwege de jaren '60 in een dip. Hij kwam nog kort terug en vanaf de jaren '70 had hij nauwelijks hits. In 1975 kreeg Jackie Wilson een hartaanval op het podium tijdens het zingen van Lonely Teardrops. Jackie Wilson raakte in coma en ontwaakte hier niet meer uit. Na ruim 8 jaar in coma in een ziekenhuis te hebben gelegen, overleed hij in 1984


Louis Allen Rawls (Chicago, 1 december 1933 - Los Angeles, 6 januari 2006) was een Amerikaanse soulzanger.In 1976 brak hij wereldwijd door met het album "All Things in Time" waarop het nummer You'll Never Find Another Love Like Mine staat. In 1977 had hij nog een grote hit met Lady Love uit zijn album "When You've Heard Lou, You've Heard It All".In december 2005 werd bekend, dat Rawls aan longkanker en aan een hersentumor leed. Hij overleed op 6 januari 2006 in het ziekenhuis van Los Angeles op 72-jarige leeftijdTammi Terrell (geboren als Thomasina Montgomery) (Philadelphia, 29 april 1945 – aldaar, 16 maart 1970) was een Amerikaanse soul-zangeres. Ze boekte haar grootste successen aan de zijde van Marvin Gaye tussen 1967 en 1969, maar stierf reeds jong aan de gevolgen van een hersentumor.

donderdag 3 april 2008

Pink Floyd - Careful with That Axe, Eugene
Careful with That Axe, Eugene" komt van het album Relics ,terwijl er een live versie te vinden is op het album UmmaGumma. Eigenlijk was het de B-side voor de single Point me at the Sky.Pink Floyd nam het nummer opnieuw op voor Michelangelo,s film ZabriskiesPoint. Het nummer heet dan,, Come in number 51,your time is up,, en is te vinden op de soundtrack van de film.Pink Floyd speelde voor het laatst "Careful with That Axe, Eugene" in Oakland, California, op 9 mei, 1977, als toegift.
woensdag 2 april 2008

DUO,S

The Blue Diamonds was een Nederlands duo bestaande uit de broers Riem (15 april 1943 Depok/West-Java) en Ruud de Wolff (12 mei 1941 Batavia - 18 december 2000 Driebergen). De broers, van Indische afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona.

Riem en Ruud de Wolff kwamen in 1949 met hun ouders naar Nederland en zongen in hun tienerjaren op schoolfeesten in bandjes als The String Extase Boys en The Cool Cats. Het repertoire bestond voornamelijk uit covers van The Everly Brothers. In 1960 stond hun uitvoering van de song Ramona uit 1927 maandenlang in de hitlijsten, en ook in veel andere landen is het nummer een grote hit.Waarschijnlijk zijn deze jongens het begin van mijn muzikale zoektocht, mijn interesse voor muziek is mede door hun opgewekt.The Everly Brothers, Don (geboren als Isaac Donald Everly op 1 februari 1937 in Brownie, Kentucky) en Phil Everly (geboren Philip Everly op 19 januari 1939 in Chicago, Illinois), vormen een zangduo, die het grootste succes had in de jaren vijftig. The Everly Brothers zijn behalve door rock & roll beïnvloed door popmuziek en country. The Everly Brothers zijn vooral bekend geworden door de samenhangende harmonieuze zangpartijen.

Simon & Garfunkel (Paul Simon en Art Garfunkel) was een populair zangduo in de jaren '60.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen ze met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In 1956 begonnen ze officieel onder de naam Tom and Jerry (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph) en kregen onder die naam hun eerste opnamecontract. In 1957 begonnen ze hun eigen teksten te schrijven. Hun eerste hit was Hey schoolgirl. Volgende pogingen om hits te scoren waren niet erg succesvol dus ging het duo na hun middelbare school ieder zijn eigen weg.

Ze zagen elkaar weinig in de periode die daarop volgde. Maar in 1962 ontmoetten ze elkaar weer. Eind 1963 begonnen ze met optredens onder de naam Simon & Garfunkel.

Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling.

Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als The Sound of Silence, Homeward Bound, I am A Rock, Kathy's Song, April Come She Will, A Hazy Shade of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds bij veel mensen bekend.
Sonny & Cher was een Amerikaans rock & roll duo uit de jaren 60 en 70 bestaande uit het echtpaar Sonny Bono en Cher. In hun ongeveer tienjarige carrière verkochten ze wereldwijd meer dan 80 miljoen platen.
Cher ontmoette Sonny in een koffieshop in november 1962 toen ze 16 was. Sonny was 27 en werkte voor producer Phil Spector in de Gold Star Studios van Hollywood. Ze werden goede vrienden, minnaars en later man en vrouw. Door Sonny kwam Cher aan de bak als achtergrondzangeres en zong backing vocals voor You've lost that loving feeling van The Righteous Brothers, Da Doo Ron Ron van The Crystals en Be My Baby van The Ronettes.

Na het succes van Deja Vu kwamen er van alle vier leden van Crosby,Stills,Nash & Young solowerk uit.Van David Crosby kwam If I Could Only Remember My Name,uit.Een waar meesterwerk ,een van de mooiste albums uit mijn verzameling. Van Graham Nash kwam Songs for Beginnersuit.In 1971 besloten de twee vrienden te gaan toeren en kwam ook het album Graham Nash David Crosbyuit.Tot aan de dag van vandaag treden ze nog steeds regelmatig als duo op en de concerten zijn van een hoog niveau.

dinsdag 1 april 2008

VAN MORRISON (Bulbs)

Woensdag,uiteraard weer Van Morrisondag!Deze keer met Bulbs,van het mooie album Veedom Fleece.Ook toen al problemen met de microfoon maar toetsenist Pete Wingfield weet het mooi op te vangen.I'm kicking off from centre field
A question of being down for the game
The one shot deal don't matter
And the other one's the same

Oh! My friend I see you
Want you to come through (alright)
And she's standing in the shadows
Where the street lights all turn blue

She leaving Pan American (uhuh)
Suitcase in her hand
I said her brothers and her sisters
Are all on Atlantic sand

She's screaming through the alley way
I hear the lonely cry, why can't you?
And her batteries are corroded
And her hundred watt bulb just blew

Lallallal.. alright...huhuhhuh

She used to hang out at Miss Lucy's
Every weekend they would get loose
And it was a straight clear case of
Having taken in too much juice

It was outside, and it was outside
Just the nature of the person
Now all you got to remember
After all, it's just show biz

Lallalal...huhuh...lallal

We're just screaming through the alley way
I hear her lonely cry, ah why can't you?
And she's standing in the shadows
Canal street lights all turn blue
And she's standing in the shadows
Where the street lights all turn blue
And she's standing in the shadows
Down where the street lights all turn blu

zondag 30 maart 2008

STINKING LIZAVETA Goes 31-03-2008 (8)

boomp3.com
Stinking Lizaveta .wie?Stinking Lizaveta!(stinkend liesje)What,s in a name,maar wat een goeie,hoofdzakelijk instrumentale muziek. Een geweldig op elkaar ingespeeld Amerikaans(Phiadelphia) trio.Met een soort muziek wat moeilijk te omschrijven is.Hardrock, Stonerrock Metal , Jazz ?Van alles is op hun muziek van toepassing maar het belangrijkste is dat het allemaal geweldig klinkt.Een prachtconcert in t,Beest voor veel te weinig publiek Voorlopig een hoogtepunt van mijn concerten in 2008.Yanni Papadopoulos Guitar
boomp3.com
Chesire Agusta Drums
boomp3.com
Alexi Papadopoulos Upright Electric Bass.
boomp3.com
Mochten ze nog een keer deze kant op komen mag je deze band zeker niet missen!
Ik ben in elk geval van de partij.