Zoeken in deze blog

donderdag 22 maart 2012

Eric Burdon & War - Archive footage from German TV(1970)

Wat was het toch een prachtige combinatie,blueszanger Eric Burdon samen met de funkband War.Helaas nooit live in aktie gezien,maar gelukkig zijn er nog prachtige opnames overgebleven zoals onderstaande beelden laten zien.Ik vind ze prachtig ,dus natuurlijk op mijn blog.


Tobacco Road
Eric Burdon - vocals
Lonnie Jordan - organ/piano/percussion
Charles Miller - flute/sax/percussion
Howard Scott - guitar
Lee Oskar - harmonica
B. B Dickerson - bass
(Papa) Dee Allen - bongos/congas/percussion
Harold Brown - drums/percussion ---


Bare Back Ride


Paint It Black


Spill The Wine

dinsdag 20 maart 2012

Nico Wayne Toussaint - The Lane(Oostburg)16-3-2012


Foto Arthur
Vier jaar geleden zagen we Nico Wayne Toussaint al in aktie in ons favoriete bluesclubje "De Viersprong".We waren toen al behoorlijk onder de indruk van zijn optreden dus voldoende redenen om naar Oostburg af te reizen.Het is even een stukje rijden ,maar het was de moeite meer dan waard.Nico is een fenomeen op de harmonica en begeleid door een uitstekende band maakte hij er een mooie show van. Hieronder een paar filmpjes met een helaas zeer matig geluid,maar het geeft toch aardig sfeer van de avond weer.Nico Wayne Toussaint ontdekte de blues op zijn vijftiende bij het beluisteren van de plaat van Muddy Waters “Hard Again” met James Cotton op bluesharp. Het sublieme harmonicaspel van James Cotton en ook dat van Junior Wells zette hem aan om op zijn achttiende zelf de bluesharp ter hand te nemen.


Een hoofdrol was er ook voor gitarist Florian Royo.

Nico begon zijn carrière samen met zijn vader op piano. Via zijn Amerikaanse peetvader maakte hij kennis met “echte” blueslegendes uit Chicago, Minneapolis, Minnesota en de rest van de staten. Zo speelde hij o.a. samen met Luther Allison, Eddy C. Campbell, Cash McCall en Willy Kent. Maar het meest werd hij waarschijnlijk beïnvloed door de harper uit Minneapolis, RJ Mischo, wiens band hij mocht lenen om zijn eerste cd “My Kind Of Blues” op te nemen in januari 1998. Deze CD werd bekroond met de “Euroblues 98 Trophy of the Best Young French Artist”.Eenmaal terug in Frankrijk richtte Nico zijn eigen band op en al gauw veroverde hij Europa. Tegenwoordig woont hij in Miami.

(Foto Willem)

"Nico has the fat harmonica tone and energy
and presence that all players strive for !!!!"
R.J. mischo

Nico Wayne Toussaint Official Website
http://www.groupe-blues.com/blues/index.htm