Zoeken in deze blog

zaterdag 28 februari 2009

Arthur,s Muziek Verzameling C 281-285


281 Eddy Cochran
(Have i told you lately that i love you)

282 Coen Wolters Band Broken Glass
(Ain.t no Way)

283 Leonard Cohen Songs of Love and Hate
(Avalanche)

284 Leonard Cohen,,The Ladys Man in Concert,,
Live in Zurich 5-21-1993 (If it be your Will)

285 Leonard Cohen The Complete BBC Sessions 1968
(The Stranger ,Julie Felix show 1967)

dinsdag 24 februari 2009

Randy Newman at BBC 4

Randall Stuart (Randy) Newman (Los Angeles (Californië), 28 november 1943) is een Amerikaans componist en zanger. Hij bracht meer dan 35 albums uit. Hij schreef ook diverse soundtracks voor films.

..
Short People
Newman groeide op in een muzikaal beroemde familie. Zijn ooms Alfred, Lionel en Emil waren gerespecteerde filmcomponisten. Zijn vader Irving schreef een song voor Bing Crosby. Newman werd op zijn zeventiende jaar professioneel songwriter voor een uitgever in Los Angeles. Toen hij met hulp van zijn vriend Lenny Waronker een platencontract bij Reprise kreeg, stopte hij als broodschrijver en richtte zich op een carrière als singer/songwriter.
..
Sail Away
Zijn orkestrale debuut in 1968 a.k.a. Randy Newman was niet direct een succes in verkoopcijfers, maar de nummers van het album werden binnen korte tijd door diverse artiesten op de plaat gezet. Met zijn volgende album 12 songs uit 1970 oogst Newman alom lof. Gedurende de jaren zeventig maakt hij diverse platen, waaronder Sail Away, Good Old Boys en Little Criminals.
..
Love Story
Kenmerkend voor zijn hits zijn de bijtende satirische teksten, zoals God's Song van het album Sail Away. Daarin laat hij zeggen waarom God zoveel van de mensen houdt, hoewel hij de steden platbrandt en hun kinderen afneemt. De mensen zeggen dat ze gezegend zijn met zo'n Heer. You must all be crazy to put your faith in me! That's why I love mankind!. Diverse malen wordt Newman bekritiseerd of zelfs voor de rechter gedaagd vanwege cynische teksten die door veel Amerikanen verkeerd begrepen worden. De tekst van Short people schiet bij veel kleine mensen in het verkeerde keelgat
..
Marie
Vanaf de jaren tachtig verdeelt Newman zijn tijd tussen het opnemen van nieuwe albums en componeren voor films. Voor zijn soundtracks en filmsongs ontving hij tot dusver zestien Oscarnominaties. Hij ontving een Grammy Award voor de score van The Natural en een Emmy voor zijn muziek in Cop Rock.
..
I Think it,s going to rain today
Bekend filmwerk uit de jaren negentig van Newman is de muziek voor Toy Story. In 2002 won hij zijn eerste Oscar voor Met het lied If I didn't Have You uit de film Monsters en co.. Newman zegt daarover: The impact of the Oscar lasted about a day and a half.
..
Louisiana 1927

Discography

maandag 23 februari 2009

COLOUR ME POP (BBC TV 1968-1969)

Colour Me Pop was een Brits muziek TV programma op BBC 2 van 1968 tot1969. het was de voorganger van de Late Night Line-Up later opgevolgd door de Old grey Whistle Test Het was tevens de introductie van de kleurentelevisie op de BBC.Small Faces Song of a Baker


Small Faces Tin Soldier
Small Faces was een Britse rockgroep uit de jaren 60 van de 20e eeuw. De leden waren Steve Marriott, Ronnie Lane, Kenny Jones en Jimmy Winston.


..
Ride my see saw
The Moody Blues is een Britse band die in de jaren 60 enkele grote hits had met nummers als Nights in White Satin (meerdere keren), Tuesday Afternoon en Ride my see-saw.

De band bestond in zijn hoogtijdagen, tussen 1966-1972, uit:


The Bonzo Dog Doo-Da Band
The Bonzo Dog Doo-Dah Band (ook wel The Bonzo Dog Band, The Bonzo Dog Dada Band of"The Bonzos" genoemd) is opgericht door studenten van de britse kunstacademie.
De originele bezetting was

The Move
The Move was een van de bekendste rock bands van de 1960s uit Birmingham, England,
  • Roy Wood: guitar, vocals
  • Bev Bevan: drums, vocals
  • Carl Wayne: vocals
  • Trevor Burton: bass, vocals

The Hollow Men Live!!!


SoldierBilly
http://rapidshare.com/files/201611391/hollolw_men.rar

Website The Hollow Men:
http://www.hollowmen.nl/index.php?page=biography