Zoeken in deze blog

zaterdag 3 mei 2008

donderdag 1 mei 2008

ZATERDAG, IT,S SOULTIME!!!

The Impressions is een Amerikaanse soul band uit Chicago, aktief vanaf 1958 tot heden hun repertoire bevat ook doo-wop, gospel, soul, en R&B. Bekende groepsleden waren o.a Jerry Butler en Curtis Mayfield.
Junior Walker (echte naam Autry DeWalt Mixon, Jr.) June 14, 1931November 23, 1995) & the All Stars traden toe tot het Motown label in 1960s en werden een van de belangrijkste artiesten van dit label .Walker was geboren in Blytheville, Arkansas en groeide op South Bend, Indiana. Zijn zeer herkenbare saxophone was de spil van de band,s uitgelaten speelstijl. Andere leden van de band waren drummer James Graves, gitarist Willie Woods, en organist Vic Thomas.

The Marvelettes was een Amerikaanse meidengroep uit Detroit, Michigan. Ze maakten deel uit van de Motownfamilie en waren de eersten bij het label die een #1 hit scoorden. Ze waren ook de voorbeeldgroep voor latere succesvolle meidengroepen als Martha & The Vandellas en The Supremes. In 2004 werd de groep geïntroduceerd in de Vocal Group Hall of Fame

Booker T. & the MGs is een instrumentale soul band zeer populair in de jaren 60 en 70 Ze waren min of meer het huisorkest van het Stax label Het meest bekend zijn ze geworden met het nummerGreen Onions".Originele leden van de band waren Booker T. Jones (organ, piano), Steve Cropper (gitaar), Lewie Steinberg (bass), en Al Jackson Jr. (drums). Donald "Duck" Dunn verving Steinberg op bass in 1965, en speelt nog steeds bij de band.Zelf zag ik Booker-T & the MG,s als begeleidingsband van Neil Young in Ahoy in 1993.Drummer Al Jackson was vervangen door Jim Keltner. Heel mooi concert!


Mary Esther Wells (May 13, 1943July 26, 1992) was een Amerikaanse soul, R&B, en pop zangeres. Haar grootste hit was My Guy uit 1964.

Joe Tex (echte naam Joseph Arrington Jr., 8 August 193313 August 1982), was een Amerikaanse soul en Disco singer-songwriter erg populair in de jaren 1960 en 1970. Hij was leider van de Joe Tex Band.

1

THE BEE GEES

The Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (22 december 1949, zang) en Maurice Gibb (22 december 194913 januari 2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1 september 1946, gitaar en zang). De naam van de groep is afkomstig van de afkorting "Brothers Gibb"

De broers zijn geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreren ze naar Australië. Daar begint hun carrière, en in 1967 keren ze terug naar Engeland, waar ze een groep vormen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums). In Australië en Nederland hebben ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, in Engeland en elders volgen nummers als New York mining disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've gotta get a message to you en Holiday.

Als o.a liefhebber van o.a PinkFloyd,Zeppelin,Stones de z.g progessieve muziek in de sixties waren de Bee Gees natuurlijk not done. Toch maakten de jongens heel mooie liedjes en zeker bij het ouder worden ga je dat steeds meer waarderen. Toen ze in 1975 op de disco tour gingen was het wat mij betreft over Dit is deel van een concert uit hun ,,goeie,,periode .

woensdag 30 april 2008

dinsdag 29 april 2008

VAN MORRISON live at BBC 4

In een exclusive session presenteerde Van Morrison tracks van zijn nieuwe album Keep It Simple.
Hij werd begeleid door zijn vaste begeleidings band met als speciale gasten Mick Green en Georgie Fame
Dit vond plaats in St Luke in London en werd uitgezonden op BBC4 .

2


3

maandag 28 april 2008

LITTLE VILLAGE


Little Village is geformeerd in 1992 en bestond uit Ry Cooder (guitar, vocal), John Hiatt (guitar, piano, vocal), Nick Lowe (bass, vocal) and Jim Keltner (drums). In mijn ogen een echte ,,supergroup,, Deze muzikanten hadden eerder als groep samengewerkt tijdens de opnames voor het john Hiatt soloalbum Bring The Family in 1987.

Little Village eerste en enige album kwam uit in 1992 onder de naam Little Village.Al de groepsleden componeerde een paar nummers waarbij John Hiatt meestal de leadvocals voor zijn rekening nam. Het album werd genomineerd voor een Grammy in de catorogie "Best Album

Na het uitkomen van het Little Village album volgende een tournee door Amerika en Europa.o.a in Ahoy in Rotterdam welke ik helaas gemist heb.

Wel zijn er mooie geluid opnames van een show in het Arie Crown Theatre, Chicago op April 15, 1992.

boomp3.com

boomp3.com


boomp3.comboomp3.com1

zondag 27 april 2008

BRITSE BEAT UIT DE SIXTIES

Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit.
Herman's Hermits was een Britse popgroep, opgericht in 1963 in Manchester. De groep speelde simpele maar aanstekelijke muziek waarmee veel succes werd geoogst. Een van de bekendste nummers van de groep was No milk today.

In een notendop zegt het gemak waarmee iedereen de melodieën oppikt, heel veel over Herman's Hermits. Desondanks voerden zij een eeuwige strijd om ook bij muziekkenners respect te genieten. Achteraf gezien was dit misschien wel dé commerciële muziek van de zo hippe jaren zestig

The Dave Clark Five uit Tottenham, Londen scoorde in de jaren zestig hits met Glad All Over en Over And Over.

Dave Clark (15 december 1942 Tottenham, London) is een Engelse musicus. Hij was de drummer en leider van he Dave Clark Five.

The Dave Clark Five maakte in 1958 met de toen 16 jarige Dave Clark zijn debuut. Na diverse personeelswisselingen is de bezetting eind 1961: Dave Clark (drums), Mike Smith (zang en toetsen), Lenny Davidson (zang en gitaar), Dennis Payton (saxofoon) en Rick Huxley (gitaar). The Dave Clark Five is een van de groepen, die in het spoor van the Beatles mee konden genieten van een enorme populariteit.


Manfred Mann was een Britse ("blanke") Rhythm & Blues (R&B) band uit de zestiger jaren genoemd naar de keyboardspeler die als werkelijke naam Manfred "Mike" Lubowitz had (geboren in Zuid-Afrika, 21 oktober 1940).

Peter and Gordon was een duo dat bestond uit Peter Asher en Gordon Waller ze werden bekend in 1964 met het nummer "A World Without Love". Peter Asher's zus (de actrice Jane Asher) was bevriend met Paul McCartney .Zo kwam het dat Peter &Gordon verschillende liedjes van Paul McCartney opnamen o.aNobody I Know", "I Don't Want To See You Again" en "Woman". De credits voor "Woman" staan officieel gegeven aan "Bernard Webb," maar dat is een alias voor Paul MCartney

Wayne Fontana &The Mindbenders was een 1960s beat group uit Manchester, England. Ze werden bekend met"Game of Love" and "Groovy Kind of Love".
Eric Steward en Graham Gould van de Mindbenders werden later bekend als de oprichters van 10cc