zondag 27 april 2008

BRITSE BEAT UIT DE SIXTIES

Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit.
Herman's Hermits was een Britse popgroep, opgericht in 1963 in Manchester. De groep speelde simpele maar aanstekelijke muziek waarmee veel succes werd geoogst. Een van de bekendste nummers van de groep was No milk today.

In een notendop zegt het gemak waarmee iedereen de melodieën oppikt, heel veel over Herman's Hermits. Desondanks voerden zij een eeuwige strijd om ook bij muziekkenners respect te genieten. Achteraf gezien was dit misschien wel dé commerciële muziek van de zo hippe jaren zestig

The Dave Clark Five uit Tottenham, Londen scoorde in de jaren zestig hits met Glad All Over en Over And Over.

Dave Clark (15 december 1942 Tottenham, London) is een Engelse musicus. Hij was de drummer en leider van he Dave Clark Five.

The Dave Clark Five maakte in 1958 met de toen 16 jarige Dave Clark zijn debuut. Na diverse personeelswisselingen is de bezetting eind 1961: Dave Clark (drums), Mike Smith (zang en toetsen), Lenny Davidson (zang en gitaar), Dennis Payton (saxofoon) en Rick Huxley (gitaar). The Dave Clark Five is een van de groepen, die in het spoor van the Beatles mee konden genieten van een enorme populariteit.


Manfred Mann was een Britse ("blanke") Rhythm & Blues (R&B) band uit de zestiger jaren genoemd naar de keyboardspeler die als werkelijke naam Manfred "Mike" Lubowitz had (geboren in Zuid-Afrika, 21 oktober 1940).

Peter and Gordon was een duo dat bestond uit Peter Asher en Gordon Waller ze werden bekend in 1964 met het nummer "A World Without Love". Peter Asher's zus (de actrice Jane Asher) was bevriend met Paul McCartney .Zo kwam het dat Peter &Gordon verschillende liedjes van Paul McCartney opnamen o.aNobody I Know", "I Don't Want To See You Again" en "Woman". De credits voor "Woman" staan officieel gegeven aan "Bernard Webb," maar dat is een alias voor Paul MCartney

Wayne Fontana &The Mindbenders was een 1960s beat group uit Manchester, England. Ze werden bekend met"Game of Love" and "Groovy Kind of Love".
Eric Steward en Graham Gould van de Mindbenders werden later bekend als de oprichters van 10cc


Een reactie posten