maandag 6 december 2010

Richard Thompson at BBC4 26 Sept.2010

Op 26 September 2010 traden Richard Thompson, Suzannne Vega en Loudon Wainwright op in zg Songwriters Circle voor BBC4.
Een prachtig optreden,dit is het optreden van Richard Thompson met begeleiding van Suzanne en Loudon .Binnenkort de andere twee.Richard Thompson (Londen, 3 april 1949) is een Brits zanger en gitarist. Thompson werd vooral bekend als lid van Fairport Convention, de invloedrijke folkrockband die mede door hem was opgericht. Nadat hij die band had verlaten begon hij een solo-carrière en vormde hij enkele jaren een duo met zijn vrouw Linda Thompson. Thompson geldt als een inventief en technisch zeer begaafde gitarist. Hun zoon Teddy is eveneens actief als zanger en gitarist.


Keep Your Distance van de albums Rumor and Sigh (1991)Watching the Dark(1993)Celtschmerz(1998)Action Packet(2001)

Richard John Thompson werd geboren in Londen in een muzikale familie. In zijn jeugd werd hij beïnvloed door de opkomende rock and roll en de jazz en Schotse folkmuziek uit zijn vaders platencollectie. In 1967 was Thompson een van de oprichters van Fairport Convention, een band die in de daaropvolgende jaren een belangrijk stempel drukte op de Britse folkrock. Thompson was behalve gitarist ook een van de belangrijkste songschrijvers van de band. Begin 1971 verliet hij de band.


1952 Vincent Black Motorcycle album Action Packet(2001)


. De eerste tijd daarna deed hij veel sessiewerk en speelde onder andere op platen van Sandy Denny, Nick Drake en Al Stewart. In 1972 verscheen zijn eerste album Henry The Human Fly. In oktober 1972 trouwde hij met Linda Peters, waarmee hij van 1973 tot 1982 het duo Richard and Linda Thompson vormde. Het duo bracht tot en met 1975 drie albums uit. Dat jaar verhuisde het echtpaar naar een soefistische commune en bekeerden zij zich tot de islam. In 1978 verlieten de twee de commune, ze bleven overigens moslim, en verscheen ook weer een album. Door de slechte verkoopresultaten van dit album en de opvolger werd hun platencontract in 1979 niet verlengd. Dankzij financiële ondersteuning van Gerry Rafferty kon in 1980 nog een album worden opgenomen, maar geen enkele platenmaatschappij wilde het uitbrengen. Voor Joe Boyd’s Hannibal label werd in 1981 nog een album opgenomen. Linda Thompson was tijdens de opnamens zwanger, en het album werd achtergehouden tot het tweetal weer op tournee kon.


Down where the drunkards roll (nummer staat op mijn eerste Richard & Linda lhompson LP I Want to See the Bright Light Tonight)

Richard maakte in de tussentijd een solo-tournee door de Verenigde Staten en begon een relatie met Nancy Covey. In december 1981 scheidden Richard en Linda. Het laatste album van de twee, Shoot Out The Lights verscheen in 1982 en was een redelijk commercieel succes. Na een tournee door de Verenigde Staten gingen de twee ook als artiesten uit elkaar. Sinds 1983 werkt Richard voornamelijk solo. In 1985 verhuisde hij naar Californië en trouwde hij met Covey. Het album Rumor And Sigh uit 1991 is zijn grootste commerciële succes; het album werd genomineerd voor een Grammy en de single I Feel So Good werd een kleine hit. Deze successen kregen echter geen vervolg. In 2001 wees Thompson de verlenging van zijn contract bij Capitol af. Sindsdien verschijnen zijn platen op het kleine en onafhankelijke Cooking Vinyl label.


I Feel So Good (o.a op het Album Rumor and Sigh)

Official Richard Thompson Website
http://www.richardthompson-music.com/


Genesis Hall (van het prachtige Fairport Convention Album ,,Unhalfbricking,,)

Fairport Convention Original Line Up 1968
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/07/fairport-convention-original-line-up.html

Fairport Convention Original Line Up Reunion (6-8-2002)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/11/fairport-convention-original-line-up-6.html

zondag 5 december 2010

Manassas


Stephen Stills, vocals & guitar (ex-CSNY, Buffalo Springfield)
Chris Hillman, vocals & guitar (ex-Byrds, Flying Burrito Brothers)
Al Perkins, steel guitar & guitar (played with Gram Parsons, among others)
Paul Harris, keyboards
Dallas
Taylor, drums (played with CSNY, ex-Clear Light)
Joe Lala, percussion (ex-Blues Image)De band is eigenlijk ontstaan tijdens de opname sessies voor de Stephen Stills derde solo album. Het samenspelen ging zo goed dat men besloot als groep op te gaan treden.Toen het album af was had de groep nog steeds geen naam Tijden een klein tourtje stopte ze op een station in Manassas ,er werd een groepsfoto gemaakt onder de plaatsnaam en de groep Manassas was geboren. De foto werd gebruikt voor de hoes van hun eerste album.


Tijdens de drie uur durende live optredens van de band opende men met een rock set,daarna Stephen Stills met een akoestische set,daarna Hillman and Perkins met bluegrass, dan een rock en country set met de hele band en de afsluiter was een akoestische set.
Ik heb zelf een opname uit het Concertgebouw ,heel erg mooi.


It doesnt Matter
Manassas' tourde over de hele wereld,deed ook enkele malen Nederland aan(helaas gemist) en in Parijs maakte Stephen Stills kennis met de Franse singer/songwriter Veronique Sanson. Een jaar later trouwden ze ,en hun zoon Chris werd geboren(later ook een talentvolle singer/songwriter) Stills en Joe Lala (en later Manassas lid Kenny Passarelli) speelden mee op Veronique,s album Le Maudit.Naast het vele toeren werd er ook nog tijd vrijgemaakt om een tweede album op te nemen.
Het werd ,mede door het vele door de invloed van drank en drugs niet zo,n mooi album als hun prachtige eerste. Veel van het opgenomen materiaal werd niet gebruikt (met inbegrip van een opname met Stevie Wonder op leadvocals). De opnames voor het eerste album waren gedaan door de producers Ron Albert en Howard Albert maar die hielden er tijden de opnames van het tweede album door de slechte bandprestaties er halverwege mee op.Het album werd voltooid in Colorado en Los Angeles.Down the Road werd uiteindelijk geen slecht album maar haalde niet het niveua van hun eerste .Een andere bijkomstigheid was de altijd aanwezige schaduw van Crosby, Stills, Nash, & Young. Atlantic Records beschouwde Manassas meer als een side project van StephenStills en deed niet veel aan de promotie van de twee albums In 1973 kwam CSN&Y weer bij elkaar om een nieuw album op te nemen.Na afloop keerde Stephen weer terug naar Colorado om weer verder te gaan met Manassas ,maar het lukte niet meer om de band in de oude samenstelling bij elkaar te krijgen .Dallas Taylor was verslaafd aan de heroine,Fuzzy Samuels had geen interesse meer.De band deed nog twee kleine toertjes met bassist Kenny Passarelli maar het was de zwanezang van de band. Hillman werd een deel van de Souther-Hillman-Furay Band enStills ging op de solo tour met Donnie Dacus van Veronique Sanson's band, veteraan Russ Kunkel, en keyboarspeler Jerry Aiello.


Mooie registratie van het optreden van Manassas in het Amsterdamse Concertgebouw.De band ,met Stephen Stills in topvorm spelen een mix van Country ,Rock en Bluesgrass ,zowel elektrisch als akoustisch.Er is niet veel ,,live,,materiaal van Manassas,dus daarom is deze bijna drie uur set,verzamelt op twee cd,s


CD1 RE-UPLOAD!!!!!
http://rapidshare.com/files/436290940/Manassas_Amsterdam_cd1.rar
CD2 RE-UPLOAD!!!
http://rapidshare.com/files/436343576/Manassas_Amsterdam_cd2.rar