Zoeken in deze blog

donderdag 6 maart 2008

GRAM PARSONS & FLYING BURRITO BROTHERS


Gram Parsons (Ingram Cecil Connor III, 5 november 1946 - 19 september 1973) was een Amerikaanse countryzanger. Hij wordt wel de grondlegger van alternative country en de country rock genoemd. Zijn bijdragen in The International Submarine Band, The Byrds en The Flying Burrito Brothers vormden de basis voor twee (officiële) soloalbums die in menig lijstje hoog in de top tien eindigt. Deze twee soloalbums G.P. uit 1973 en - postuum - Grievous Angel uit 1974 vormden tevens de introductie van Emmylou Harris, een door Parsons ontdekte folkzangeres. Na de dood van Parsons in 1973 volgde de uitgave van vele (vaak illegale) opnamen
Zoals het een echte rock 'n roller betaamt ging ook Parsons, op 26 jarige leeftijd, ten onder aan drank en drugs. Toen Gram nog in leven was en de begrafenis bezocht van Clarence White zou hij een pact gesloten hebben met Phil Kaufman, zijn road manager. Mocht hij komen te overlijden, dan wilde hij verbrand worden in de woestijn van Joshua Tree. Toen Gram was overleden aan een overdosis en de lijkkist klaar was gezet voor transport per vliegtuig wist Kaufman met valse papieren het grondpersoneel te overtuigen dat het stoffelijk overschot een andere bestemming had gekregen en nam de kist mee. In de woestijn aangekomen opende hij de kist, besprenkelde Gram met een brandbare vloeistof en stak de fik erin.

Gram Parson & The Flying Burrito Brothers
(live at the aAvalonbalroom 1969)
Gram Parsons: Lead Vocal, Guitar, Piano
Chris Hillman: Guitar, Backup Vocals
Sneaky Pete Kleinow: Pedal Steel
Chris Ethridge: Bass
Michael Clarke: Drumswoensdag 5 maart 2008

AD VANDERVEEN & KIRSTEN DE LIGNEY

Ad vanderVeen een van mijn favoriete nederlandse singer/songwriters.
Werd eerst wel de nederlandse Neil Young genoemd maar heeft in de loop der jaren een eigen steil ontwikkeld.Hier zie je hem samen met zijn muzikale partner Kirsten de Ligney.

Dancing with Emmylou van het Album Fields of Plenty


To say i love you van het album Cloud of Unkowing
Binnenkort treed Ad op in het ArsenaalTheater in Vlissingen samen met Ad van Meurs(The Watchman.) Natuurlijk ben ik dan van de partij.
Hieronder de Albums van AdvanderVeen

Cloud of Unknowing 2006 Fields of Plenty 2005
Official Blue Rose Bootleg
2004 (AV & The O'Neils)
Late Bloomer Adventures 2004
(DVD)
Late Bloomer 2003 The Moment That Matters 2003
Witness 2003
(Gilkyson, Matthews & AV) (DVD)
Witness 2002
(Gilkyson, Matthews & AV)
More Than A Song 2001
(Gilkyson, Matthews & AV) mp3-sample
One on One 2001 mp3-sample
the Iain Ad Venture 2000 (deleted)
(Iain Matthews & AV) mp3-sample
Here Now 2000 mp3-sample
The O'Neils 1998
(AV & The O'Neils) mp3-sample
Wonders of the World 1997
mp3-sample
Brand New Everytime 1995 (deleted) Sooner or Later 1994 (deleted)
Travel Light 1993 mp3-sample (deleted) Continuing Stories 1992
(Personnel) (deleted)
Personnel Only 1990
(Personnel)
(deleted)
Off The Record 1986
(AV & Personnel) (vinyl-LP) (deleted

zondag 2 maart 2008

MOOIE DAMES & MOOIE MUZIEK


Beth Hart ontdekte ik tijdens een TVregistratie van het Pink Pop festival.Een prachtoptreden en een geweldige interactie met het publiek Toen ze een half jaar later optrad in De Boerderij in Zoetermeer was ik natuurlijk van de partij,samen met een prima band maakte ze het volledig waar.Zeer aanbevolen de DVD Beth Hart live in Paradiso.
Tift Merrit is een Amerikaanse Singer/Songwriter Geboren in Houston Texas(08-02-1975)leuke naam trouwens,Tift.Kathleen Edwards zag ik optreden op ParkPop 2003 Toen nog totaal onbekende zangeres wist toch de aandacht van de vele toeschouwers vast te houden.Prima begeleidingsdband met uitstekende Neil Young Look a Like gitarist.Bonnie Raitt, (8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster geboren in Burbank, Californië. Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Speelt geweldig slide gitaarSandy Denny( Banks of the nile)
Lucinda Williams (geboren 26 januari 1953) is een Amerikaansee rock, folk, en country music singer/songwriter. 3 maal winnaar van een Grammy Award , en in 2002 uitgeroepen tot america,s best singer/songwriter door Time magazine


Emmylou Harris
(Birmingham (Alabama), 2 april 1947) is een Amerikaans countryzangeres, folkzangeres en songwriter, die vooral in de jaren zeventig successen kende. Ze heeft met zeer veel bekende artiesten uit de country- en folkwereld samengewerkGENESIS ( Peter Gabriel)

Genesis met of zonder Peter Gabriel,ikzelf ben voor de Genesis met Peter de ,,oude,, Genesis dus.
Daarna werd het me te allemaal wat te gelikt en te commercieel ,nog steeds goeie muziek natuurlijk maar voor mij minder interessant.Genesis is een progressieve rockgroep uit het Verenigd Koninkrijk, opgericht in 1967 door Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks en Anthony Phillips.Als gitarist Anthony Phillips wegens podiumangst uit de groep stapt en de overige bandleden drummer John Mayhew ontslaan, worden Steve Hackett (gitaar) en Phil Collins (drums) aangetrokken en is de zogeheten "klassieke lineup" van Genesis een feit. In 1975 verlaat wegens muzikale meningsverschillen Peter Gabriel de band en begint een solo carriere. Phil Collins neemt de zangpartijen over. Mijn favorite Genesis Album is Selling England by the Pound uit 1973,uitstekend geschikt voor lange autoritten is mijn ervaring(verveelt nooit)
1 Gitaarsolo Firt of Fifth (Steve Hackett)
2 Dancing with the moonlight night
3 The fountain of salmacis (Nurcery Crimes)
4 Th musical box( The lamb lies down on Broadway)