Zoeken in deze blog

zaterdag 13 september 2008

FARM AID (1985)

Van Links naar Rechts John-Willie-Dave -Neil

Farm Aid begon als een benefit concert op 22 September, 1985 in Champaign, Illinois om geld in te zamelen voor de family farmers in de United States. Het concert was georganiseerd door Willie Nelson, John Mellencamp en Neil Young.Het idee was eigenlijk ontstaan door Bob Dylan's commentaar op Live Aid eerder dat jaar . (Dylan zei "I hope that some of the money...maybe they can just take a little bit of it, maybe...one or two million, maybe...and use it, say, to pay the mortgages on some of the farms and, the farmers here, owe to the banks....") Bob Geldof was niet zo blij met dit statement..

Tegenwoordig is Farm Aid een organisatie die in het belang van de family farmers jaarlijks een concert organiseert.Diverse grote artiesten uit de country ,rock en blueswereld zijn van de partij.De raad van beheer word gevormd door Nelson, Mellencamp, Neil Young, en Dave Matthews. Neil Young' toespraken over het milieu zijn een hoogtepunt van de jaarlijkse show.

Farm Aid 22sept 1985 Champaign Illinois Memorial Stadium
Linup o.a

Alabama, Hoyt Axton, The Beach Boys, Jon Bon Jovi, Glen Campbell, Johnny Cash, David Allan Coe, John Conlee, Charlie Daniels Band, John Denver, Bob Dylan, John Fogerty, Foreigner, Vince Gill, Arlo Guthrie, Sammy Hagar, Merle Haggard, Daryl Hall, Emmylou Harris, Don Henley, Waylon Jennings, Billy Joel, George Jones, Rickie Lee Jones, B. B. King, Carole King, Kris Kristofferson, Huey Lewis, Loretta Lynn, John Mellencamp, Roger Miller, Joni Mitchell, Nitty Gritty Dirt Band,Willie Nelson, Roy Orbison, Tom Petty, Charley Pride, Lou Reed, Kenny Rogers, Brian Setzer, Sissy Spacek, Tanya Tucker, Eddie Van Halen, Debra Winger, Neil Young, Dave Milsap, Joe Ely, Judy Rodman, XJohn Denver & Nitty Gritty Dirt Band
John Denver (Roswell (New Mexico), 31 december 1943Monterey Bay (Californië), 12 oktober 1997) is het pseudoniem van Henry John Deutschendorf. Hij was een Amerikaanse countryzanger, songwriter, musicus en (enkele malen) acteur.
Op 12 oktober 1997 stierf Denver voor de kust van Monterey (Californië) toen het vliegtuig dat hij bestuurde, een Rutan Long-EZ, die hij kort daarvoor had gekocht, neerstortte. Naar men vermoedt was onervarenheid met het toestel de oorzaak van het ongeval. Anderen denken zelfs dat het om zelfmoord ging.Neil Young Hey, Hey, My, My.
"Hey Hey, My My (Into the Black)"komt van het album Rust Never Sleeps uit 1979.
Geinspereerd door de new wave band Devo, en de de opkomst van de punk muziek.Neil Young This old House
Komt van het Crosby,Stills,Nash & Young Album American Dream
Zeker niet het beste album van de band,maar dit nummer is een absoluut hoogtepunt.Bob Dylan Trust Yourself van het album Empire Burlesque
Mooi album van Bob .Zijn toenmalige vrouw Caroline Dennis doet mee op het album maar volgens mij staat hij hier met zijn schoonmoeder Madelene Quebec op het podium.


Tom Petty & the Heartbrakers Straight into Darkness
Album Long after Dark
Thomas Earl Petty (Gainesville (Florida), 20 oktober 1950) is een Amerikaans muzikant. In 1976 brak hij door met zijn band Tom Petty & the Heartbreakers. Zijn muziek wordt regelmatig vergeleken met de stijl van Bob Dylan en Neil Young

donderdag 11 september 2008

Rock & Roll Hall of Fame 1986 ( 1)


De Rock and Roll Hall of Fame is opgericht door Ahmet Ertegün, Jan Wenner en Suzan Evans.Sinds 1986 komt hier jaarlijks een beperkt aantal mensen of groepen bij via de Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony in New York City. De eersten waren op 23 januari 1986. Over de opname in de Hall Of Fame beslissen zowat 600 musici en muziekdeskundigen. De ceremonie is dit jaar gehouden op 10 maart 2008. Tegenwoordig is een artiest of groep pas 25 jaar na het uitkomen van de eerste opname gekwalificeerd

1986
Charles Edward Berry
(St. Louis, Missouri, 18 oktober 1926), bekend als Chuck Berry, is een Amerikaanse gitarist, zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame (1986).

Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio, en nodigde Chuck Berry in 1952 uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij componeerde zijn liedjes in samenwerking met Johnson (die 20 jaar zou meespelen op zijn nummers), en liet ze registreren met "Chuck Berry" als enige componist/schrijver.

Berry's "Maybellene" (1955) is één van de eerste R&R-nummers.

Berry's idolen waren Nat King Cole, Louis Jordan en Muddy Waters, die allen voornamelijk bluesmuziek maakten.

Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top-10 en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.James Joseph Brown
(Barnwell, 3 mei 1933Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".
Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.


Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm and blues. In de jaren vijftig ontwikkelde hij deze muziek verder door de introductie van elementen uit de kerkelijke gospelmuziek, welke laatste onder meer wordt gekenmerkt door een prominente rol van het vrouwenkoor. Zo stond Ray Charles, meestal begeleid door een groep zangeressen (de Raelettes), aan de wieg van de soul met nummers als I got a woman, The night time is the right time en What'd I say. Legendarisch is de uitvoering van laatstgenoemd nummer tijdens een openluchtconcert in Atlanta, Georgia in 1959. Dat optreden was een hoogtepunt in zijn loopbaan.

In 1960 volgde een radicale verandering van stijl: violen en popsongs deden hun intrede. De blues en rhythm and blues hadden afgedaan. Ray Charles scoorde een megahit met I can't stop loving you, en zijn vertolking van Georgia on my mind maakte die song tot een evergreen. Notoir is zijn nummer Busted dat hij schreef nadat hij een jaar in de gevangenis gezeten had voor het bezit van heroïne.

Ray Charles stierf op 10 juni 2004 op 73-jarige leeftijd, ten gevolge van leverkanker, in zijn huis te Beverly Hills, Californië, in bijzijn van familie en vrienden.


Sam Cooke (Clarksdale (Mississippi), 22 januari 1931Los Angeles (Californië), 11 december 1964) was een Amerikaanse gospel- en rhythm-and-blueszanger.

Sam Cook (de -e kwam later) werd geboren in Clarksdale (Mississippi) maar verhuisde al snel met zijn ouders naar Chicago, alwaar zijn vader een priester was bij de Church of God in Christ. Eerst met familieleden en later met de Highway QC's zong hij gospel totdat hij werd gevraagd de opvolger te worden van RH Harris bij de legendarische Soul Stirrers.

In 1956 bracht Sam Cooke zijn eerste popsingle uit. Hij deed dat onder de naam Dale Cooke. Zijn eerste grote hit had hij met "You Send Me" en vele hits volgden. In 1960 richtte Cooke zijn eigen platenlabel op, waarbij onder anderen de artiesten The Simms Twins, The Valentinos (één van hun singles was "It's all Over Now" dat door de Rolling Stones gecoverd werd), Bobby Womack en Johnnie Taylor zich aansloten. Dit label heette SAR RecordsFats Domino
, geboren als Antoine Dominique Domino (New Orleans, 26 februari 1928) is een rhythm and blueszanger-pianist. In de jaren '50 en '60 was hij de best verkopende zwarte Amerikaanse artiest.

Zijn carrière begon in 1948 met "The Fat Man", wat hem dan ook de inspiratie gaf voor zijn wereldberoemde bijnaam: een van de eerste rock 'n rollplaten. Deze plaat was met meer dan een miljoen verkochte exemplaren een grote hit.

Na een aantal kleine hits brak Domino in 1955 definitief door bij het grote publiek met "Ain't That a Shame", dat in de Verenigde Staten de top-tien haalde. Vervolgens maakte Domino 35 nummers die de Nederlandse Top 40 haalden, waaronder "Whole Lotta Loving", "Blue Monday" en "Blueberry Hill".

Nadat in 2005 de orkaan Katrina over zijn geboorteplaats was getrokken, was Fats Domino korte tijd vermist, totdat zijn dochter hem herkende op foto's van geëvacueerden. Door deze natuurramp mist hij nu wel 12 van zijn 15 gouden platen, maar hij is erg gelukkig met het feit dat hij de foto nog heeft waar hij samen met Elvis Presley op staat afgebeeld.

woensdag 10 september 2008

Van Morrison "live". Celtic Swing - Burning Ground - Cleaning WindowsCeltic Swing (instrumental) Album Inarticulate Speech of the Heart


Burning Ground
Album The Healing Game


Cleaning Windows
Album Beautiful Visiondinsdag 9 september 2008

ROCK CLASSICS (2)


Ze kunnen het nog steeds,die ouwe rockers uit de 60/70 ties
Ze lopen allemaal tegen de 60(of ouder) maar op het podium staan ze nog steeds hun mannetje en trekken nog altijd volle zalen.
En terecht,kijk maar naar onderstaande filmpjes.

Crosby,Stills & Nash
"Love the One You're With" is een single van Stephen Stills.het nummer komt van het eerste solo album van Stephen Stephen Stills.
Verschillende artiesten heben dit nummer gecoverd,o.a The Isley Brothers, natuurlijk Crosby, Stills, Nash & Young op hun live album Four Way Street, Aretha Franklin op haar album Aretha Live at Fillmore West, Engelbert Humperdinck op Live At The Riviera, Bobby Goldsboro en de Les Humphries Singers.

The Allman Brothers met Derek Trucks & Warren Haynes
"One Way Out" is een blues songvoor het eerst opgenomen en uitgebracht door Sonny Boy Williamson II en Elmore James in de jaren 60. The Allmans namen het nummer op in the Fillmore East in Maart 1971. Deze versie staat op het album Eat A Peach.


Roundabout van het album Fragile

Yes is een progressieve rockband, in 1968 opgericht in Londen. Kenmerkend voor de muziek zijn de complexe ritmes en harmonieën, de virtuositeit van de muzikanten, de meerstemmige zang en de mystieke teksten. Sommigen zullen daarbij de hoge, ietwat engelachtige zang van Jon Anderson willen noemen en het aparte, zware basgeluid van Chris Squire. Het mystieke aspect van Yes wordt vaak geaccentueerd door de vele hoesontwerpen die kunstenaar Roger Dean voor Yes heeft gemaakt.

maandag 8 september 2008

NEIL YOUNG & BOOKERT T & MG.S

16 Oktober 1992 vierde Bob Dylan zijn 50ste verjaardag in het Madison Square Garden.
Booker T & the MGs was min of meer de huisband van de avond en begeleide de vele vrienden en vriendinnen van Bob die deze avond optraden.En van de hoogtepunten van de avond was voor mij het optreden van Neil Young met een prachtige uitvoering van All Along the Watchtower,maar daar was van tevoren flink op geoefend,kijk maar even mee.........


We herkennenn Steve Cropper,Donald (Duck)Dunn,Booker T Jones,Jim Keltner,Larry Gregg,de man met dat strakke blonde kapsel is G.E.Edwards(Hall & OatesBand)en musical director
Stemming,Hoe lang mogen we ,Tekst,Eddy Vedder komt even kijken... Pauze


Tweede poging,even stemmen,mooi die gitaren van Steve en Neil,Jim Keltner pakt de camera,
Eddy Vedder vol bewondering,Mooi dat orgeltje van Booker T, nog even de tekst doornemen(wel erg veel tekst)
OK mannen we gaan ervoor....


Het oefenen is niet voor niet voor niets geweest,geweldige uitvoering van All Along the Watchtower,Neil in topvorm!

De samenwerking met Booker T& theMG,s beviel zo goed dat er maar gelijk in 1993 een wereldtournee aaangeknoopt werd ,uiteraard werd ook Europa aangedaan Hier het optreden in Torhout/Werchter.

Neil Young
Seperate Ways


Op maandag 5 july 1993 was Neil in Ahoy in Rotterdam
Natuurlijk was Arthur van de partij,hoewel het alweer 15 jaar geleden is kan ik me het concert nog goed herrineren.Een zeer geinspereerde Neil Young,Het mooie orgeltje van Booker T,een verassende uitvoering van Dock of the Bay,natuurlijk Like a Huricane en al die mooie Neil Young nummers,kortom een gedenkwaardige avond.
This note for You

07-05-1993, Sportpaleis Ahoy', Rotterdam, The Netherlands
w/ Booker T And The MG's
Boomp3.com
Zet de boxjes maar open!!!!
Tour :1993 European Tour with Booker T & The MG's
Band :Booker T & The MG's

Neil Young - vocals, guitar, harmonica, piano

Booker T. Jones - organ, synthesizer, vocals

Steve Cropper - guitar

Donald Duck Dunn - bass

Jim Keltner - drums

Astrid Young - backup vocals

Annie Stocking - backup vocals

setlist
 1. Mr. Soul
 2. The Loner
 3. Southern Man
 4. Helpless
 5. This Note's For You
 6. Motorcycle Mama
 7. Like A Hurricane
 8. I Believe In You
 9. Love To Burn
 10. Separate Ways
 11. Powderfinger
 12. Only Love Can Break Your Heart
 13. Harvest Moon
 14. The Needle And The Damage Done
 15. Live To Ride
 16. Down By The River
 17. Sitting On The Dock Of The Bay
 18. All Along The Watchtower

zondag 7 september 2008

Arthur,s Muziekverzameling B 156-160


156 Greg Brown If I Had Known


157 Danny Bryant,s RedEyesBand Days like This


158 Danny,s RedEyesBand Live


159 Roy Buchanan Live in Toronto


Boomp3.com

Boomp3.com


160 Roy Buchanan You,re not Alone
(Down by the river)