dinsdag 9 september 2008

ROCK CLASSICS (2)


Ze kunnen het nog steeds,die ouwe rockers uit de 60/70 ties
Ze lopen allemaal tegen de 60(of ouder) maar op het podium staan ze nog steeds hun mannetje en trekken nog altijd volle zalen.
En terecht,kijk maar naar onderstaande filmpjes.

Crosby,Stills & Nash
"Love the One You're With" is een single van Stephen Stills.het nummer komt van het eerste solo album van Stephen Stephen Stills.
Verschillende artiesten heben dit nummer gecoverd,o.a The Isley Brothers, natuurlijk Crosby, Stills, Nash & Young op hun live album Four Way Street, Aretha Franklin op haar album Aretha Live at Fillmore West, Engelbert Humperdinck op Live At The Riviera, Bobby Goldsboro en de Les Humphries Singers.

The Allman Brothers met Derek Trucks & Warren Haynes
"One Way Out" is een blues songvoor het eerst opgenomen en uitgebracht door Sonny Boy Williamson II en Elmore James in de jaren 60. The Allmans namen het nummer op in the Fillmore East in Maart 1971. Deze versie staat op het album Eat A Peach.


Roundabout van het album Fragile

Yes is een progressieve rockband, in 1968 opgericht in Londen. Kenmerkend voor de muziek zijn de complexe ritmes en harmonie├źn, de virtuositeit van de muzikanten, de meerstemmige zang en de mystieke teksten. Sommigen zullen daarbij de hoge, ietwat engelachtige zang van Jon Anderson willen noemen en het aparte, zware basgeluid van Chris Squire. Het mystieke aspect van Yes wordt vaak geaccentueerd door de vele hoesontwerpen die kunstenaar Roger Dean voor Yes heeft gemaakt.
Een reactie posten