Zoeken in deze blog

zaterdag 28 oktober 2017

Chip Taylor feat.John Platania - Spoetnik Vlissingen (26-10-2017)     Foto Arthur
Spoetnik is een mooi ,nog vrij nieuw theatertje in het hartje van Vlissingen. Ik zag hier eerder het optreden van Jeffrey Halford voor te weinig publiek.Deze keer zat de zaal lekker vol voor het optreden van Chip Taylor en John Platania

  Joan Joan Joan

Twee toch vrij legendarische figuren op het podium,Chip Taylor componist van wereldhits als "Wild Thing" Angel Of The Morning" ën nummers geschreven voor artiesten als Willie Nelson,The Hollies,
Janis Joplin,Waylon Jennings en vele anderen.

John Platania ken ik uiteraard van zijn werk met Van Morrison ,speelde op verscheidene albums mee en was lang met hem op tournee.Een zeer herkenbaar gitaargeluid,

Angel Of The Morning

Geschreven voor Eva Sands ,maar ook opgenomen door o.a  MerrIlee Rush and the Turnabouts,Juice Newton,Olivia Newton John,Nina Simone,Bonny Taylor,The Pretenders.
In 2001 ontving Chip Taylor een Gouden Plaat en een certificaat voor 6 miljoen maal airplay op de radio voor de single Angel of the Morning, van auteursrechten organisatie BMI


Behalve singer/songwriter is Chip ook een echte verhalenverteller,Neemt ruimt de tijd om zijn songs toe te lichten,en mooie anektdotes over zijn gezinsleven en familie.Chip is de broer van acteur John Voigt en beroemde geoloog Barry Voigt ,en ook nog de oom van Angelie Jolie,genoeg stof dus..

 Big River (Johnny Cash)

 Naast het componeren had Chip ook nog een andere passie,professioneel gokken,Heeft dat zo,n 20 jaar gedaan ,de muziek kwam op de tweede plaats,Pas in 1993 pakte hij de draad weer op,mede door een telefoontje uit Nederland.Hij had er nog een mooi verhaal bij over een optreden in Eindhoven De ingehuurde begeleidingsband liet het om de een of andere reden afweten,volle zaal ,paniek dus .Maar de band uit het voorprogramma bleek ook de songs van Chip te kennen,probleem opgelost.Hij heeft de naam van de band nog genoemd maar ben hem vergeten.

     F..k Up The Perfect People

Geen "Wild Thing" waar iedereen toch min of meer zat te wachten,De avond werd besloten met een lied over vluchtelingkinderen  die Chip in Noorwegen was tegengekomen.Hartverscheurend mooi,op een manier zoals alleen Chip Taylor dat kan.Jammer genoeg geen filmpje van, maar een prachtig einde van een mooie avond.

  Chip Taylor werd vorig jaar, samen met Elvis Costello, Tom Petty, Marvin Gaye en Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic opgenomen in de Songwriters Hall of Fame in New York City.

woensdag 25 oktober 2017

Neil Young sings Fats Domino. Fats Domino R.I.P


                        Antoine "Fats" Domino Jr. (February 26, 1928 – October 24, 2017)

De veelzijdigheid van ,,Good Old,,Neil word weer eens onderstreept door deze mooie opname.Dit optreden was tijdens een benefietconcert voor de slachtoffers van de Katrina ramp in New Orleans.Een prachtige cover van Fats Domino,s Walking To New Orleans ondersteund door de complete cast van de film,,Heart Of Gold,, incl,The Jubilee Singers.


Neil Young Walking To New Orleans

Dan ook nog maar het origineel..


Fats Domino Walking To New Orleans

Walking to New Orleans is een song van Bobby Charles,speciaal geschreven voor Fats Domino.Fats had al eerder een Bobby Charles song opgenomen ,en toen hij tijdens een tournee Lafayette aandeed nodigde hij Bobby uit in zijn kleedkamer om een copy van van zijn nieuwe plaat te overhandigen en vroeg hem op visite in zijn huis in New Orleans.Het antwoord van Charles was "I don't have a car. If I'd go, I'd have to walk." En zo ontstond het nummer ,,Walking To New Orleans,,


Bobby Charles, artiestennaam van Robert Charles Guidry, (Abbeville (Louisiana), 21 februari 1938 - Louisiana, 14 januari 2010) was een Amerikaans singer-songwriter.
Charles groeide op in Louisiana, waar hij in contact kwam met de cajunmuziek. Later begaf hij zich meer op het pad van de rock- en bluesmuziek. Als tiener schreef hij het lied See You Later Alligator. Het nummer werd ingezongen door Bill Haley and His Comets en werd in 1956 een hit in de Verenigde Staten. In 1960 bracht Fats Domino Walking to New Orleans uit.

maandag 23 oktober 2017

Kate McLeod - Ramblin Roots Festival (21 Okt.2017)

                Foto Arthur

De Amerikaanse Kate MacLeod is een singer-songwriter en violiste die folk met americana mengt.

Charles Sawtelle van de legendarische bluegrassband Hot Rize lanceerde haar in 1995. Sindsdien bouwde ze een indrukwekkende carrière uit. Nog steeds bekleedt ze een vooraanstaande positie in de internationale folkscene. Kenners situeren Kate MacLeod in de traditie van de legendarische Carter Family. Ze deelde het podium met grote namen als Rosanne Cash en Dan Fogelberg.

 
Veel te zien en te horen op het mooi Ramblin Roots Festival in Utrecht Bekende namen  voor mij waren o.a Doug Seegers,Jesse Dayton Hackensaw Boys ,Michael Chapman,Johnny Lang  .De naam van deze dame Kate Mcleod had ik al horen vallen in verband met Tim O Brian,voldoende redenen om het optreden te bezoeken.Het was mooi en ingetogen,prachtige songs en gitaar/vioolspel.Mooi optreden!!

https://www.katemacleod.com/

The Sadies - Ramblin Roots (Tivoli Utrecht -21 Okt 2017)

      The Sadies  Ik kende de naam ,maar niet hun muziek Het  Ramblin Roots Festival was dus een mooie gelegenheid voor een nadere kennismaking.


 De band is zo,n 20 jaar geleden opgericht door de gebroeders Dallas en Travis Good en spelen samen met bassist Sean Dean en drummer Mike Beltisky nog steeds in dezelfde samenstelling.
Hun muziek word beschreven als een mix van Surf, cool cowboy psychedelia, electric bluegrass, spaghetti western soundscapes, garage punk,whats in a name.


Het optreden was een zeer aangename verrassing,van de eerste tot de laatste minuut boeiend.Prachtig gitaarspel,mooie samenzang,prima rythmsectie.
                                                          

Bijzonder is ook de link tussen The Sadies en onze eigen Outsiders uit Amsterdam.In In de wereld van de Amerikaanse garage-rock scene zijn  Ronnie Splinter  en Wally Tax echte culthelden,Een nummer werd dan ook opgedragen aan Wally Tax.Samengevat,een zeer geslaagd optreden op een toch al prachtig RamblinRoots Festival.


                                              /////////////////////////////////////////////

  • The Sadies' insanely original sound, a cross between country, rockabilly and movie soundtrack music ... suggests what might've happened if Kurt Cobain played with Dick Dale.
    — Rockpile
  • The near flawless musicianship grows consistently more assured on each recording, as the band moves seamlessly among styles, from traditional country gospel to psychedelic gloom, from hillbilly rock to Bakersfield honky-tonk, from jangly surf instrumentals to cautionary murder ballads.
    — National Music Centre
  • The Sadies, whose country credentials are beyond repro