Zoeken in deze blog

zaterdag 15 mei 2010

Chantel McGregor Band

Gisteravond naar het jaarlijkse bluesfestival bij de ,,buren,,in Kwadendamme.
Naast de bekende namen The Radio Kings,The Nighthawks,The NimmoBrothers ook deze zeer talentvolle jongedame,wat mij betreft de verrassing van de avond.


Lenny (Steve Ray Vaughan)

zondag 9 mei 2010

Chip Taylor Kendell Carson John Platania De Maagd Bergen op Zoom 07-05-2010


(Foto,zeer matig) Arthur
Wat een prachtig concert afgelopen Vrijdag in Bergen op Zoom.
Storyteller Chip Taylor,voormalig Van Morrison gitarist John Platania en rising star Kendell Carson stonden in een matig gevulde theater de Maagd op het podium.De wegblijvers hebben veel gemist .De hoofdrol was natuurlijk voor Chip ,veel nummers van zijn laatste album Yonkers begeleid door subtiel gitaarspel van John en viool ,en zang van Kendell.Natuurlijk kwamen er een paar nummers van Kendell Carson,s laatste album aan bod maar het mooiste werd voor het laatst bewaard,prachtige uivoeringen van de Chip Taylornummers,Wild Thing( John ging even los)een huiveringwekkend mooi Angel of the Morning en op verzoek uit de zaal America Black en Bleu ,bijna fluisterd gezongen ,in een muisstille zaal,een van mijn favoriete Chip Taylor nummers.
Ik had na afloop graag nog een praatje met John Platania gemaakt(bv over zijn Van Morrison ervaringen)maar die liet zich in tegenstelling tot Chip en Kendell niet meer zien.Maar met die twee en nog enkele fans werd het toch nog gezellig.


Yonkers


Chip Taylor (born March 21, 1944, in Yonkers, New York) is zijn artistennaam.
Hij is geboren onder de naam James Wesley Voight,is de broer van filmacteur Jonathan "Jon" Voight en geoloog Barry Voight. Hij is de oom Angelina Jolie en acteur James Haven.
Hij is de schrijver van o.a "Wild Thing,(Troggs,Jimi Hendrix) "Angel of the Morning," ( Merrilee Rush , Juice Newton,Julie Driscoll) "He Sits at Your Table" (Willie Nelson), "I Can't Let Go", "The Baby" (The Hollies), "Worry" (Johnny Tillotson), "Make Me Belong to You"(Barbara Lewis), "I Can Make It With You" (The Pozo Seco Singers, Jackie DeShannon), "Any Way That You Want Me" (The Troggs, Evie Sands, Juice Newton), "Step Out of Your Mind", "Country Girl City Man" (Billy Vera and Judy Clay), "I'll Hold Out My Hand", "Try (Just a Little Bit Harder)" (Janis Joplin) and "Lonely Is As Lonely Does" (The Fleetwoods). Sweet Dream Woman" (Waylon Jennings), "A Little Bit Later On Down the Line" (Bobby Bare) and "Son of a Rotten Gambler" (Emmylou Harris, the Hollies, Anne Murray).En natuurlijk Story Book Children van onze eigen Sandra en Andres


Carchoal Sky


John Platania is geboren in New York’s Mid-Hudson Valley, in Ulster County, vlakbij Woodstock.John is het meest bekend geworden door zijn werk met Van Morrison, het begon met Moondance, laatst speelde hij ook nog mee op Astral Weeks Live at the Hollywood Bowl uit 2009. In 1973 toerde Platania met Morrison als lid van zijn band The Caledonia Soul Orchestra. Het dubbel live album It's Too Late to Stop Now kwam uit in 1974 met song van deze toer. Platania schreef twee songs samen met Van die staan op het album The Philosopher's Stone,terwijl hij ook op verschillende tracks gitaar speelt. Verder werkte hij met Randy Newman,Bonny Raitt,Judy Collins,Don Mclean,Nathalie Merchant en vele anderen.Sparkle not Shining

Kendell Carson geboren Canada studeerde viool en werd al snel lid van het National Youth Orchestra of Canada. Op 9 jarige leeftijd speelde ze met de BC Fiddle Orchestra, deze ervaring kon ze goed gebruiken voor optredens met o.a the Paperboys, Outlaw Social, en Kid Carson (haar broer) en Chip Taylor
Ze heeft twee solo albums op haar naam staan Allright Dynamite(2009) en Rearvieuw River Tears(2007)

Charlie Musselwhite (Repost)

Charlie Musselwhite (geboren op 31 januari 1944 in Kosciusko, Mississippi) is een Amerikaanse blues-harp-speler en bandleider, een van de blanke bluesmannen die in de vroege jaren 60 samen met Mike bloomfield en Paul Butterfield erg populair was.Hoewel hij vaak word beschouwd als een "witte bluesman" noemt hij zichzelf Native American en een afstammeling van de Choctaw een indianenstam uit die regio.


In zijn familie was het normaal om muziek te spelen, zijn vader speelde gitaar en harmonica, zijn moeder op de piano, en een familielid had een one-man band. Als teenager experienteerde Charlie met rockabilly , western swing , electric blues , en vormen van African Americaanse muziek De opkomst van legendarische figuren als o.a Elvis Presley , Jerry Lee Lewis , en Johnny Cash ,waren natuurlijk van grote invloed op
Charlie .Hij onderhield zichzelf in die tijd met het graven van sloten en storten van beton. Echter ook in deze omgeving was muziekmaken voor Charlie het belangrijkste ,hij creeerde voor zichzelf de bijnaam "Memphis Charlie."

In Chicago leert hij artiesten als Lew Soloff, Muddy Waters, Junior Wells, Sonny Boy Williamson, Buddy Guy, Howlin 'Wolf, Little Walter, en Big Walter Horton kennen. Musselwhite dompelt zich compleet onder in het muzikale leven .speelt overal waar hij kan.Hij leert John Lee Hooker kennen en de twee blijven hun hele leven beste vrienden. Ondertussen word Charlie Musselwhite steeds bekender in Chicago
In de tijd leidde Musselwhite zijn eigen blues-band en had met het album en Stand Back! in 1966 veel succes Hij vertrok naar San Fransisco was een van de leidende figuren in de bluesmusicscene Hij overtuigd John Lee Hooker ook om naar san Fransisco te komen.

Sindsdien heeftMusselwhite heeft meer dan 20 albums opgenomen,en speelde op vele albums zoals Bonnie Raitt's Longing in hun hart en The Blind Boys Alabama winnaars van de Grammy Awards. Hij deed mee op Tom Waits ' Mule Variations and INXS ' Suicide Blonde . Hij is ook vermeld op Tom Waits' Mule Variations en INXS 'Suicide Blonde. Zelf won hij WC Handy Awards en zes Grammy nominaties, alsmede de Lifetime Achievement Awards van het Monterey Blues Festival en de San Javier Jazz Festival in San Javier, Spanje en de Mississippi President's Award for Excellence in the Arts.


Charlie Musselwhite & Dr John
In de loop der jaren maakt Musselwhite een zijsprong naar wat andere muziek,op zijn album Continental Drifter werk hij samen met Quarteto Patria , uit Cuba's Santiago regio,vergelijkbaar met de muziek uit de Mississippi Delta .Zijn laatste twee albums, Sanctuary en Delta Hardware, zijn beide uitgekomen op Real World Records.


Charlie & dochter Layla