donderdag 1 mei 2008

THE BEE GEES

The Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (22 december 1949, zang) en Maurice Gibb (22 december 194913 januari 2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1 september 1946, gitaar en zang). De naam van de groep is afkomstig van de afkorting "Brothers Gibb"

De broers zijn geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreren ze naar Australië. Daar begint hun carrière, en in 1967 keren ze terug naar Engeland, waar ze een groep vormen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums). In Australië en Nederland hebben ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, in Engeland en elders volgen nummers als New York mining disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've gotta get a message to you en Holiday.

Als o.a liefhebber van o.a PinkFloyd,Zeppelin,Stones de z.g progessieve muziek in de sixties waren de Bee Gees natuurlijk not done. Toch maakten de jongens heel mooie liedjes en zeker bij het ouder worden ga je dat steeds meer waarderen. Toen ze in 1975 op de disco tour gingen was het wat mij betreft over Dit is deel van een concert uit hun ,,goeie,,periode .

Een reactie posten