Zoeken in deze blog

donderdag 1 mei 2008

ZATERDAG, IT,S SOULTIME!!!

The Impressions is een Amerikaanse soul band uit Chicago, aktief vanaf 1958 tot heden hun repertoire bevat ook doo-wop, gospel, soul, en R&B. Bekende groepsleden waren o.a Jerry Butler en Curtis Mayfield.
Junior Walker (echte naam Autry DeWalt Mixon, Jr.) June 14, 1931November 23, 1995) & the All Stars traden toe tot het Motown label in 1960s en werden een van de belangrijkste artiesten van dit label .Walker was geboren in Blytheville, Arkansas en groeide op South Bend, Indiana. Zijn zeer herkenbare saxophone was de spil van de band,s uitgelaten speelstijl. Andere leden van de band waren drummer James Graves, gitarist Willie Woods, en organist Vic Thomas.

The Marvelettes was een Amerikaanse meidengroep uit Detroit, Michigan. Ze maakten deel uit van de Motownfamilie en waren de eersten bij het label die een #1 hit scoorden. Ze waren ook de voorbeeldgroep voor latere succesvolle meidengroepen als Martha & The Vandellas en The Supremes. In 2004 werd de groep geïntroduceerd in de Vocal Group Hall of Fame

Booker T. & the MGs is een instrumentale soul band zeer populair in de jaren 60 en 70 Ze waren min of meer het huisorkest van het Stax label Het meest bekend zijn ze geworden met het nummerGreen Onions".Originele leden van de band waren Booker T. Jones (organ, piano), Steve Cropper (gitaar), Lewie Steinberg (bass), en Al Jackson Jr. (drums). Donald "Duck" Dunn verving Steinberg op bass in 1965, en speelt nog steeds bij de band.Zelf zag ik Booker-T & the MG,s als begeleidingsband van Neil Young in Ahoy in 1993.Drummer Al Jackson was vervangen door Jim Keltner. Heel mooi concert!


Mary Esther Wells (May 13, 1943July 26, 1992) was een Amerikaanse soul, R&B, en pop zangeres. Haar grootste hit was My Guy uit 1964.

Joe Tex (echte naam Joseph Arrington Jr., 8 August 193313 August 1982), was een Amerikaanse soul en Disco singer-songwriter erg populair in de jaren 1960 en 1970. Hij was leider van de Joe Tex Band.

1

Geen opmerkingen: