woensdag 2 april 2008

DUO,S

The Blue Diamonds was een Nederlands duo bestaande uit de broers Riem (15 april 1943 Depok/West-Java) en Ruud de Wolff (12 mei 1941 Batavia - 18 december 2000 Driebergen). De broers, van Indische afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona.

Riem en Ruud de Wolff kwamen in 1949 met hun ouders naar Nederland en zongen in hun tienerjaren op schoolfeesten in bandjes als The String Extase Boys en The Cool Cats. Het repertoire bestond voornamelijk uit covers van The Everly Brothers. In 1960 stond hun uitvoering van de song Ramona uit 1927 maandenlang in de hitlijsten, en ook in veel andere landen is het nummer een grote hit.Waarschijnlijk zijn deze jongens het begin van mijn muzikale zoektocht, mijn interesse voor muziek is mede door hun opgewekt.The Everly Brothers, Don (geboren als Isaac Donald Everly op 1 februari 1937 in Brownie, Kentucky) en Phil Everly (geboren Philip Everly op 19 januari 1939 in Chicago, Illinois), vormen een zangduo, die het grootste succes had in de jaren vijftig. The Everly Brothers zijn behalve door rock & roll beïnvloed door popmuziek en country. The Everly Brothers zijn vooral bekend geworden door de samenhangende harmonieuze zangpartijen.

Simon & Garfunkel (Paul Simon en Art Garfunkel) was een populair zangduo in de jaren '60.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen ze met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In 1956 begonnen ze officieel onder de naam Tom and Jerry (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph) en kregen onder die naam hun eerste opnamecontract. In 1957 begonnen ze hun eigen teksten te schrijven. Hun eerste hit was Hey schoolgirl. Volgende pogingen om hits te scoren waren niet erg succesvol dus ging het duo na hun middelbare school ieder zijn eigen weg.

Ze zagen elkaar weinig in de periode die daarop volgde. Maar in 1962 ontmoetten ze elkaar weer. Eind 1963 begonnen ze met optredens onder de naam Simon & Garfunkel.

Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling.

Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als The Sound of Silence, Homeward Bound, I am A Rock, Kathy's Song, April Come She Will, A Hazy Shade of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds bij veel mensen bekend.
Sonny & Cher was een Amerikaans rock & roll duo uit de jaren 60 en 70 bestaande uit het echtpaar Sonny Bono en Cher. In hun ongeveer tienjarige carrière verkochten ze wereldwijd meer dan 80 miljoen platen.
Cher ontmoette Sonny in een koffieshop in november 1962 toen ze 16 was. Sonny was 27 en werkte voor producer Phil Spector in de Gold Star Studios van Hollywood. Ze werden goede vrienden, minnaars en later man en vrouw. Door Sonny kwam Cher aan de bak als achtergrondzangeres en zong backing vocals voor You've lost that loving feeling van The Righteous Brothers, Da Doo Ron Ron van The Crystals en Be My Baby van The Ronettes.

Na het succes van Deja Vu kwamen er van alle vier leden van Crosby,Stills,Nash & Young solowerk uit.Van David Crosby kwam If I Could Only Remember My Name,uit.Een waar meesterwerk ,een van de mooiste albums uit mijn verzameling. Van Graham Nash kwam Songs for Beginnersuit.In 1971 besloten de twee vrienden te gaan toeren en kwam ook het album Graham Nash David Crosbyuit.Tot aan de dag van vandaag treden ze nog steeds regelmatig als duo op en de concerten zijn van een hoog niveau.
Een reactie posten