vrijdag 5 november 2010

Luka Bloom Middelburg 4 nov.2010


Luka Bloom

Barry Moore (Newbridge, 23 mei 1955), beter bekend onder zijn artiestennaam Luka Bloom, is een Ierse singer-songwriter. De naam 'Luka' is afkomstig van de gelijknamige hit van Suzanne Vega uit 1987. 'Bloom' is de achternaam van de hoofdpersoon uit het boek Ulysses van James Joyce.

Onder zijn eigen naam Barry Moore heeft Luka eind jaren '70 / begin jaren '80 drie albums uitgebracht, waarbij hij een typisch eigen geluid wist te bewerkstelligen middels een zekere tokkeltechniek. Nadat er een ziekte geconstateerd was welke zijn handen dermate beïnvloedde dat de tokkeltechniek niet meer uitgevoerd kon worden (naar verluidt een RSI-variant?), is Luka overgegaan op een andere manier van spelen welke tot op de dag van vandaag de unieke 'Luka-sound' geeft.

Het was al weer een tijdje geleden dat ik Luka Bloom live in aktie had gezien,zo, 5 jaar geleden denk ik.Afgelopen Donderdag was het weer zover,het eerste optreden van zijn Europese tournee vond in Middelburg plaats en nog wel op een ongebruikelijke lokatie.


Innocence

In de concert en gehoorzaal in Middelburg vinden gewoonlijk klassieke concerten plaats maar door de prachtige akoestiek van dit gebouw kwam de muziek van Luka Bloom prachtig tot zijn recht.


City of Chicago

Ik zag dat verschillende mensen opnames van het concert hebben gemaakt,hopenlijk kom ik ze nog een keer tegen op het ,,net,, dus daarom voorlopig deze,,thuis,,opnames van enkele hoogtepunten van de avond.Primavera

Luka Bloom Tribute Site
http://www.rbergholz.net/Parkpop 2003
Een reactie posten