vrijdag 5 november 2010

Luka Bloom Middelburg 4 nov.2010


Luka Bloom

Barry Moore (Newbridge, 23 mei 1955), beter bekend onder zijn artiestennaam Luka Bloom, is een Ierse singer-songwriter. De naam 'Luka' is afkomstig van de gelijknamige hit van Suzanne Vega uit 1987. 'Bloom' is de achternaam van de hoofdpersoon uit het boek Ulysses van James Joyce.

Onder zijn eigen naam Barry Moore heeft Luka eind jaren '70 / begin jaren '80 drie albums uitgebracht, waarbij hij een typisch eigen geluid wist te bewerkstelligen middels een zekere tokkeltechniek. Nadat er een ziekte geconstateerd was welke zijn handen dermate beïnvloedde dat de tokkeltechniek niet meer uitgevoerd kon worden (naar verluidt een RSI-variant?), is Luka overgegaan op een andere manier van spelen welke tot op de dag van vandaag de unieke 'Luka-sound' geeft.

Het was al weer een tijdje geleden dat ik Luka Bloom live in aktie had gezien,zo, 5 jaar geleden denk ik.Afgelopen Donderdag was het weer zover,het eerste optreden van zijn Europese tournee vond in Middelburg plaats en nog wel op een ongebruikelijke lokatie.


Innocence

In de concert en gehoorzaal in Middelburg vinden gewoonlijk klassieke concerten plaats maar door de prachtige akoestiek van dit gebouw kwam de muziek van Luka Bloom prachtig tot zijn recht.


City of Chicago

Ik zag dat verschillende mensen opnames van het concert hebben gemaakt,hopenlijk kom ik ze nog een keer tegen op het ,,net,, dus daarom voorlopig deze,,thuis,,opnames van enkele hoogtepunten van de avond.Primavera

Luka Bloom Tribute Site
http://www.rbergholz.net/Parkpop 2003

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie opnames van Luka Bloom.
"Innocence" sprak me aan.

Anoniem zei

Arthur, deze reactie kwam van mij.

Wat een geweldige Ierse singer songwriter is Luka Bloom. Ik kende zijn naam en een enkele song, maar dankzij jouw bericht over Luka Bloom en clips op YouTube heb ik weer genoten van zijn muziek.

Welke songs stonden bij zijn optreden in Middelburg nog meer op zijn repertoire? Hopelijk ook songs van zijn album "Between The Mountain And The Moon". De eerste prachtige song "Monsoon" vind je op

http://www.youtube.com/watch?v=BVihT1wtDtc

Elsa

Anoniem zei

Mooi album van de week!

Elsa

arthurfromholland zei

Ik weet de setlist niet precies meer,maar van het door jou genoemde album speelde hij,Love is a Monsoon, Here and now,Love is a place i dream of,Moonslide en ik dacht Rainbow day.Verder natuurlijk o.a Bridge of sorrow,Blackberry time,Ciara en mijn favoriet Black is the colour.Kortom ,een heerlijk concert.En bovendien,een bijzonder aardige man,na afloop voor iedereen aandacht en een praatje.Een groot artiest!

Anoniem zei

Arthur, bedankt voor je info. Hij heeft in Middelburg ook "Lord Franklin" gezongen. Het staat op YouTube, zie:

http://www.youtube.com/watch?v=2oTFd6Iywyg

Elsa