zaterdag 5 september 2009

Pink Floyd Live at Pompeii (1971)



Eind 1971 nam Pink Floyd het optreden (zonder publiek) Live At Pompeii op. Regisseur Adrian Maben wilde breken met de traditionele concertregistraties, waarin bands simpelweg tijdens een optreden gefilmd werden.


Echoes Part One
Hij situeerde Pink Floyd in de ruïnes van de arena van Pompeii en vulde deze beelden aan met shots van de opgravingen en van de Vesuvius. Door verschillende problemen met de techniek, werden in de periode 4 tot en met 7 oktober 1971, alleen de nummers "Echoes", "A Saucerful Of Secrets" en "One Of These Days" daadwerkelijk in Pompeii opgenomen.


Echoes Part two

De overige nummers "Set The Controls For The Heart Of The Sun", "Careful With That Axe, Eugene" en "Moidemoiselle Nobbs"(wat op het album Meddle de titel Seamus had) werden in een studio in Parijs opgenomen.


Set the Controls for the Heart of the Sun

Dit nummer van Pink Floyd, is afkomstig van hun tweede album A Saucerful of Secrets. Het is het eerste nummer dat ooit door Roger Waters is geschreven en het enige nummer waarbij alle leden die ooit in Pink floyd zaten, te horen zijn. Dit klassieke nummer is tevens te beluisteren op hun dubbel-album Ummagumma in live-uitvoering.


Saucerful of Secrets


One of these Days

De oorspronkelijke release van de film bevatte alleen de live-opnamen van de bovengenoemde nummers. In 1974 verscheen een tweede versie van de film met daarin opnamen uit de Abbey Road studio's.

Een reactie posten