Zoeken in deze blog

zaterdag 25 juni 2011

Jan Akkerman o.a Live in Brazil (1989)

Ergens in de jaren 60,het toenmalige concertgebouw in Vlissingen een een optreden van The Hunters (Russian Spy and I),daar moet het geweest zijn dat ik Jan voor het eerst,,live ,, zag spelen.Daarna was daar opeens Brainbox (Down Man) in TopPop,geweldige band met Jan en Kaz in de hoofdrol.Mooie LP ,Jan ging eruit,Rudy de Queljoe er in ,Brainbox bleef een prima band .Focus was de volgende band van Jan Akkerman ,net als Brainbox vele malen zien optreden .Twee bands met een on nederlands hoog niveau.Ook na het uiteenvallen van Focus ben ik Jan altijd blijven volgen,zowel zijn albums,als zijn optredens, zijn mijns inzien van een constant hoog niveau.


Pre Madonna - Pre madonna (Brazil 1989)
Een optreden tijdens het Guitar Heroes Festival in het Hotel National in Brazilie (1989).De andere artiesten waren Wishbone Ash en Leslie West.De video opnames van dit concert zijn van zeer matige kwaliteit maar dit gedeelte van het optreden van Jan Akkerman(met haar)is toch zeker het bekijken(beluisteren) waard.


Mena Muria

De afsluiter van Jan,s laatste uitstekende album Minor Details.De beelden heb ik er zelf bij verzonnen,ik vond ze wel toepasselijk.


Hocus Pocus - Jan Akkerman Band (Hengelo 22Jan 2011)
Het nummer Hocus Pocus werd gebruikt in het Nike-reclamefilmpje dat veel te zien was tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika .


Als Jan met zijn band in de buurt is ben ik meestal van de partij,laatst zomaar op een zondagmiddag in de straat waar ik mijn jeugd heb doorgebracht heb Schuttershofstraat(Middelburg)


Schuttershof 20 Maart 2011 (foto Arthur)

Jan Akkerman Solo in tBeest Goes
http://arthurfromholland.blogspot.com/2010/06/jan-akkerman-voor-ramses-shaffy-tbeest.html

Jan geeft les
http://arthurfromholland.blogspot.com/2010/06/jan-akkerman-voor-ramses-shaffy-tbeest.html

Jan & Gary Moore live at H.M.H (Amsterdam)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/08/gary-moore-akkerman-hmh-amsterdam-29-09.html

4 November komt Jan met zijn band naar het mooie nostalgische LedelTheater in Oostburg.De tickets liggen al klaar......

1 opmerking:

Anoniem zei

Rustige muziek en passende beelden bij Mena Muria, Moluks voor Eén voor allen, allen voor één.

Elsa