vrijdag 26 december 2008

RALPH DE JONGH

RALPH DE JONGH... ...is een begenadigd blues-singer/songwriter die ondanks zijn jonge leeftijd al een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd. Als vijfjarige werd hij geïnspireerd door de Stones-platen van zijn vader. De kleine Ralph oefende op gitaren en ontwikkelde een stemgeluid dat doet vermoeden dat een zwarte ziel in deze blonde Brabander huist.


Somebody Will Know Someday Legendarisch Nummer van Cuby & the Blizzards
in een prachtige uitvoering van Ralph

Na veel optredens her en der en een afgeronde studie Antieke Chinese wijsbegeerte stort Ralph zich volledig op zijn muziek. En dit wordt opgemerkt. Harry Muskee (Neerlands ongekroonde Blueskoning) zag hem en werd meteen fan.


Symphatie for the Devil

Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden de blues als hij ze speelt en zijn armen en benen lijken ineens een eigen leven te leiden.Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn pori├źn stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn.


The Bluesman

Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde Bluesverhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze jonge bluesmuzikant.“He is a true spirit who plays directly from the heart. An almost shy guy who when it comes to playing, has an unrestrained empathy for the blues.” - Charlie Burchill, Simple Minds

The music Ralph plays is piercing to the bones, powerfull, heartfull and inspiring!!” - Ana Popovic

“Het is werkelijk een sensensatie om deze charismastische blonde god aan het werk te zien. Als bezeten door BB King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt de Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.”
Het Parool

Foto Arthur
Na afloop van het jaarlijkse bluesfestival in Kwadendamme ,lopend naar de fietsen horen we de klanken van een bluesgitaar.
En ja hoor,daar zit Ralph voor zijn tentje te spelen en verzorgt een klein miniconcertje.
Eeen geweldige afsluiter van weer een prachtig festival.Geen opmerkingen: