zaterdag 27 december 2008

2 METER SESSIES (1)


2 Meter Sessies is het audio- en tv-productiebedrijf van Jan Douwe Kroeske.

2 meter sessies begon in april 1987 bij de NPS. Het programma, dat de meeste tijd ook een televisie-versie kende, verhuisde sindsdien via de VARA en RTL 5 naar Kink FM en Veronica. In de afgelopen jaren werden meer dan 1000 sessies opgenomen, met onder andere Counting Crows, Radiohead, Epica, REM, Bush, Anouk, Crowded House, Venice, Coldplay, K's Choice, Joe Cocker en Blind Melon.
J.J. Cale (5 december 1938) is een Amerikaans liedjesschrijver en muzikant. Hij werd geboren in Oklahoma City en groeide op in Tulsa. Hij is het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton, "After Midnight" en "Cocaine". J.J. Cale is de bekendste vertolker van de Tulsa Sound.


Clyde Jackson Browne (Heidelberg, West-Duitsland, 9 oktober 1948) is een Amerikaans popzanger, die met zijn door folk beïnvloede introspectieve rock wordt beschouwd als een van de belangrijkste Zuid-Californische singer-songwriters uit de jaren zeventig.


Bill Wyman (Penge, 24 oktober 1936) is een Brits muzikant die bekend is geworden als basgitarist van de Rolling Stones.

Zijn werkelijke naam is William George Perks. Hij werd geboren in Penge (Kent). Vanaf zijn tiende jaar kreeg hij een aantal jaren pianoles, maar hij leerde zichzelf basgitaar te spelen.

Hij werkte een aantal jaren in Londen als klerk voor een wedkantoor en werkte daarna bij de luchtmacht. In de periode daarna begon hij een band met de naam Tucky Buzzard and the End, en vervolgens werd hij een van de oprichters van de Rolling Stones. Tot 1992 was hij basgitarist van deze band. Evenals Charlie Watts, verkoos Wyman er doorgaans voor niet op de voorgrond te treden, hetgeen hem de bijnaam "de stille Stone" opleverde. Tussen 1962 en 1992 bracht hij verschillende soloalbums uit. Wyman bezit een restaurant in Londen genaamd "Sticky Fingers".Joni Mitchell, geboren als Roberta Joan Anderson (Fort Macleod (Alberta, Canada), 7 november 1943) wordt gezien als een van de meest invloedrijke singer-songwriters van de laatste decennia.

Toen zij op haar negende als gevolg van polio in het ziekenhuis lag is ze begonnen met zingen voor haar medepatiënten. Met behulp van een boek, geschreven door Pete Seeger, leerde ze gitaar en ukelele spelen.

Joni is in 1965 getrouwd met folkzanger Chuck Mitchell, met wie ze verhuisde naar de USA. Dit huwelijk duurde niet lang, maar na de scheiding bleef ze wel de achternaam Mitchell gebruiken.The Cranberries is de naam van een Ierse rockband die populariteit kreeg in de jaren '90. De band trad op met onder andere The Rolling Stones en AC/DC, en in 1995 bezorgde het album No Need To Argue hen de internationale doorbraak. Hoewel de band niet officieel opgeheven is, zijn de leden momenteel niet meer actief als band.
Jan Douwe Kroeske
Een reactie posten