dinsdag 23 december 2008

SOUND OF THE SIXTIESBobby Fuller Four
Bobby Fuller (October 22, 1942July 18, 1966) was een Amerikaanse rockzanger en gitarist met als grootste "I Fought the Law".

Kort nadat "I Fought The Law" een top tien hit was geworden werd Bobby Fuller dood aangetroffen in zijn auto die was geparkeerd naast zijn huis in Los Angeles . De politie constateerde direct dat er sprake was van zelfmoord maar veel mensen geloven nog steeds dat Bobby vermoord is. Het politie onderzoek was dan ook zeer onzorgvuldig ,er werden geen vingerafdrukken genomen ,en een getuige verklaarde dat hij een politieman een blik benzine zag weggooien. Erg aannemelijk is dat de daders bij het in brand steken van de auto betrapt zijn en gevlucht.


Jay & the Americans

Jay and the Americans was een popgroep die vooral in de jaren '60 van de 20e eeuw populair was.

Aan het eind van de jaren 50 van de vorige eeuw deden enkele studenten van de New York University een auditie bij Leiber and Stoller. Zij gaven de groep de naam Binkey Jones and the Americans. De zanger was destijds Jay Traynor. Na de eerste hit "She Cried" (1962) verliet hij de groep om plaats te maken voor David Blatt. Deze nam de naam Jay over, zodat de groep verder kon gaan onder de nieuwe naam "Jay and the Americans". Jay Black kwam over van "The Empires", waarvan hij Marty Sanders (Kupersmith) mee bracht. In 1963 kwamen zij weer in de hitlijsten met "Only In America", dat eigenlijk geschreven was voor "The Drifters".

Verdere hits waren "Come a Little Bit Closer" in 1964 (3e) en "Cara Mia" in 1965 (4e). In 1968 bereikten zij met "This magic moment" de 9e plaats. Eerder scoorden zij hits met Roy Orbisons "Crying", "Hushaby" en Neil Diamonds eerste grote hit als songwriter "Sunday and me" en nog anderen. In 1969 hadden zij hun laatste hit: "Walkin'in the rain". Hierna ging de groep uit elkaar.

De groep bestond uit: zanger Jay Black (Jay Blatt), gitarist Marty Sanders (Marty Kupersmith), Sandy Deane (Sandy Yaguda), Kenny Vance (Kenny Rosenberg), Howie Kane (Howie Kirshenbaum). Zijdelings moet worden opgemerkt dat er 2 onbekenden een kans kregen in hun backup band. dit waren Walter Becker and Donald Fagen (Steely Dan)Johnny Rivers

Johnny Rivers (echte naam John Henry Ramistella, 7 November 1942, in New York) is een Amerikaanse rock en roll zanger, songwriter, gitarist, en platenproducer. Hij is zeer veelzijdig en zijn repetoire omvat folk songs, blues rock 'n' roll en origineel materiaal. Rivers's grootste hits waren in sixties met nummers als Seventh Son", "Poor Side of Town", "Summer Rain", and "Secret Agent Man.


Lovin Spoonful

The Lovin' Spoonful was een Amerikaanse pop-rockband met folkinvloeden, bekend van hits als "Daydream" en "Summer in the City".

In 1965 werd de groep opgericht door John Sebastian, de frontman en belangrijkste tekstschrijver van de groep, en gitarist Zal Yanovsky, in New York City. Yanovsky was afkomstig uit de folkgroep The Mugwumps, waar onder andere ook de toekomstige The Mamas and the Papas-leden Mama Cass Elliot en Denny Doherty bij hoorden. Sebastian was eveneens een goede bekende in de muziekwereld, die opgroeide in de folkscene van het New Yorkse Greenwich Village. Hij was de zoon van een virtuoos mondharmonicaspeler en bespeelde het instrument zelf ook. Sebastian had al ervaring met optredens en opnames en speelde zelfs voor een korte tijd bij The Mugwumps. Naast Sebastian en Yanovsky bestond de band uit zanger/drummer Joe Butler en bassist Steve Boone.
The Young Rascals
The Rascals (ook wel bekend alsThe Young Rascals) waren een Amerikaanse soul en rock group uit de sixties.
Eddie Brigati (vocals), Felix Cavaliere (keyboard, vocals), Gene Cornish (guitar) en Dino Danelli (drums) begonnen de groep in New Jersey,de geboorteplaats Brigati en Danelli. Driekwart van de band was eerder
lid Joey Dee and the Starliters.
The Vogues was een Amerikaans vocal quartet uitTurtle Creek, Pennsylvania, U.S. een voorstad van Pittsburgh. de band bestond uit Th Bill Burkette (lead baritone), Don Miller (bariton), Hugh Geyer (eerste tenor) en Chuck Blasko (tweede tenor).


Een reactie posten