woensdag 23 oktober 2013

Neil Young "Waging Heavy Peace"

Mooi boek over het leven van Neil Young,eigenhandig door Neil geschreven .Het lijkt of hij het het persoonlijk aan je vertelt.Natuurlijk over zijn muziek ,maar ook veel over zijn andere grote hobby,s ,zijn modeltreinen en oldtimers.Zijn muzikale carriere komt als een film voorbij met prachtige verhalen en anekdotes.
Onderstaand stuk gaat over zijn eerste opnamesessies met zijn band:
The Squires.
23 juli 1963 

Neil vertelt..
De CKRS-studio had een paar monobandrecorders,een equalizer,wat echo--effecten en een mengpaneel.Er werd live gemixt.Tijdens deze sessie zong ik voor het op band.Ik had een paar songs,waarvan een"I Wonder"heette.


I Wonder
 Het was de beste song die ik ten gehore bracht,maar omdat ik een "andere" stem had,besloten we dat The Squires alleen instrumentaal zouden opnemen.Ik wist dat ik aan mijn zang moest werken en wist ook dat ik me goed voelde als ik zong.Die liedjes betekenden iets voor me.Ik had verschillende instrumentale nummers geschreven die we ook speelden.
De songs die we uit de auditie hebben gekozen waren "The Sultan" en "Image in Blue"
 
 The Sultan 

Destijds werd besloten dat"Image In Blue"een andere titel  moest krijgen,zodat Bob Brandburn die  aan het eind van de opname met echo kon opnemen.Het werd "Aurora".
Zij kwamen met het idee en bedachten de titel.Ik was jong en gretig.Ik was al blij dat ik een plaat kon maken.

 
Aurora

Na een paar lange,verwachtingsvolle weken werd de plaat op V-records uitgebracht,een plaatselijk bedrijf dat voornamelijk polka,s deed,maar net met rock,n and roll was begonnen .
Toen kwam het grote moment en hoorden we "The Sultan" op de radio!!Ik zat met mijn maatje Ken Koblun in mijn moeders auto,onderweg ergens naartoe.Ik voelde me goed.Ik weet zeker dat ik wekenlang met mijn hoofd in de wolken heb gelopen.De samensteling van The Squires was:
Ken Koblun op bas ,Ken Smyth op drums,Allen Bates op gitaar en Neil Young op gitaar.


 
I,ll love you forever

Als ik er vandaag de dag naar luister,vind ik dat we behoorlijk goed waren.We hadden betere spullen nodig,maar we speelden goed en instrumentaal was het ook ok.Echt te gek!
(uit Waging Heavy Peace - Neil Young)
Een reactie posten