Zoeken in deze blog

vrijdag 5 september 2008

TOMMY EMMANUEL

Tommy Emmanuel (* 30 mei 1955) is een Australische jazz/folkgitarist afkomstig uit Muswellbrook, Nieuw-Zuid-Wales.


Guitar Boogie
Als er een wereldkampioen gitaarspelen zou zijn dan is Tommy Emmanuel uit Australië de wereldkampioen op akoestisch gitaar. Hij is thuis in elk genre, heeft een eindeloos repertoire en speelt net zo gemakkelijk jazz als klassiek, rock, country, werk van anderen en eigen composities. Door de groten in de muziekindustrie wordt hij meer dan eens genoemd en geroemd als de grootste gitarist van deze tijd.


Daytripper/Lady Madonna
Tommy Emmanuel heeft een unieke stijl - hij noemt het eenvoudig ‘finger style’- hij bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano bespeelt. Niet alleen speelt hij zijn ‘fingerpicking’ meesterstukjes, hij gebruikt zijn gitaar ook als slagwerk en weet zijn publiek te verrassen en verbazen met een heel scala aan akoestische drumklanken op gitaar.


Classical Gas

Tommy Emmanuel heeft inmiddels 13 albums op zijn naam staan, waarvan enkele platina of goud kregen. Ook maakte hij een CD met de legendarische gitarist Chet Atkins.
Atkins zegt over Tommy: "I think he's probably the greatest finger-picker of the world today. He's inventive, fearless and has a flawless sense of rhythm. You can't watch Tommy perform and not feel happy".


Over the Rainbow
Emmanuel heeft tienduizenden loyale fans over de hele wereld. Jaarlijks staat hij op naar hem genoemde gitaarfestivals (‘Tommy Fest’) o.a. in Newport News en Louisville,USA en Windsor (UK). Daarnaast hebben zijn solo optredens voor uitverkochte zalen gezorgd in alle landen van de wereld. Een paar voorbeelden: het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York City en vele grote concerthuizen in de hoofdsteden van Europa. Eén van de hoogtepunten uit zijn carrière was het optreden tijdens de “Closing Ceremony” van de Olympische Zomerspelen in Sydney (2000).


Lewis and ClarkDinsdag 11 november staat deze gigant in de prachtige KONINGIN ELISABETHZAAL in Antwerpen
Er ligt al een ticket voor Arthur gereed Rij 2 stoel 37
Het word een hele mooie avond.....Geen opmerkingen: