woensdag 8 juni 2016

Holland International Bluesfestival (Day 2 June 4th 2016)      foto Daniela van der Zee

Dag 2 van het festival begint met een weerzien van veel bekenden in het bekende cafe Hofsteenge.
Nadat de laatste nieuwtjes zijn uitgewisseld ,op weg naar de grote tent ,het festival kan beginnen.


                                                              //////////////////////////


Walter Wouters (thanks!)

Robert Randolph  en zijn band zag ik al eerder op het Peer Bluesfestival .soul /funk met af en toe een vleugje blues.Uitstekende band ,goed begin van dag 2Walter Wouters (thanks)

Van JJ Grey & Mofro heb ik niet veel meegekregen.Je kan niet alles zien ,etenstijd,bijpraten met bekenden(en onbekenden) enz.
Gelukkig zijn er de mooie beelden van Walter Wouters ,zodat we het achteraf nog eens kunnen bekijken.Walter bedankt!!


Walter Wouters (thanks)

Supersonic Blues Machine was de vervanger van Jimmy Vaughan die zijn Europese tour had afgezegd .Geweldige keuze van de organsatoren,mede door de gastopredens van Walter Trout,Robben Ford en Billy Gibbons.Wat was het mooi om weer een topfitte en vrolijke Walter Trout na zijn ernstige ziekte weer aan het werk te zien,Ondanks een haperende apparatuur schitterend gitaarwerk,hij kan het nog steeds.


 Walter Wouters (thanks)

De inbreng van Robben Ford vond ik niet zo geweldig,dat in tegensteling tot Billy Gibbons.
Allemaal de zonnebril op ,Texas blues op zijn best .mooi optreden helaas beperkt tot maar twee nummertjes.


 WesleyPechler(thanks)

De Tedeschi Trucks Band was een van de redenen om naar Grolloo af te reizen.Het was de tweede keer dat ik ze in aktie zag,eerder dit jaar zag ik al een prachtig concert van de band in Tivoli/Vredeburg. Ze maakten het deze keer ook weer volledig waar,prachtig zang van Susan en bloedstollende solo,s van Derek.Dat alles begeleid door een geweldige band.


  Walter Wouters (thanks)

Twee prachtige optredens achter de rug,tijd voor een hapje en een drankje .Ik was niet de enige met dat idee ,zodat ik het begin van het Bonnie Raitt concert miste.
Twee jaar geleden zag ik Bonnie nog op het North Sea Festival,mooi optreden.Maar deze keer klonk toch nog beter,mede door het prachtige zaal/tent geluid.,Complimenten voor de geluidsmensen!  MFEELINGSFMUSIC Maggie(thanks)

De setlist is een doorsnede van haar uitgebreide repertoire.Oud en nieuw werk.Tussendoor natuurlijk een paar politieke statements Ze speelt al haar vroege en recente hits. Zoals bekend schuwt Raitt de politieke statements niet. “Even weg van het politieke circus in de VS”, verzucht ze.Een van de hoogtepunten was ook het optreden van organist Mike Finnigan .een prachtige blues ,opgedragen aan BB King met Bonnie op gitaar .


Erwin C. Karst (thanks)

Tijdens de toegift worden ook Susan Tedeschi en Derek Trucks op het podium gevraagd.
Dan volg het prachtige John Prine nummer "Angel From Montgomery"een van mijn favoriete nummers in de uitvoering van Bonnie Raitt.

Wat een mooie afsluiting van een geweldig festival.Alle lof voor de organisatoren en indien mogelijk ben ik volgend jaar zeker weer van de partij.Natuurlijk was er ook nog een nabespreking in Cafe Hofsteenge  ,het bleef nog lang onrustig in Grolloo............
                                       //////////////////////////////////////////////////////Een reactie posten