maandag 11 juli 2011

Black Country Communion -Antwerpen 9-7-2011

Een mooie zomeravond,een prachtig openluchttheater(Rivierenhof) in een soort sprookjespark, en op het podium een wereldband,wat moet de ware muziekliefhebber zich nog meer wensen.
Black Country Communion bestaat uit.


Joe Bonamassa,Glenn Hughes,Jason Bonham,Derek Sherinian.Foto Arthur
Joe Bonamassa behoort al een aantal jaren tot mijn favoriete gitaristen.Zag hem voor het eerst op het bevrijdingdfestival in Vlissingen een aantal jaren geleden
(toen nog met zijn trio)en daarna enkele malen met zien nieuwe band.Joe is geen blues gitarist pursang,maar zeker op zijn laatste albums hoor je veel meer rock,jazz en soms zelfs country elementen in zijn muziek.Deze band Black Country Communion is toch weer een verrassend nieuwe fase in zijn ontwikkeling,soms pure hardrock afgewisseld door mooie ballads.


Foto Arthur
Glenn Hughes is de voormalige bassist/zanger van Deep Purple ten tijde van het album Burn,had zijn eigen band Trapeze,en werkte o.a samen met Gary Moore en Black Sabbath.De man is ondertussen 60 jaar ,maar dat is hem niet aan te zien.Wat een energie,uitstraling,stem en bovendien een geweldige bassist.Terwijl Glenn Hughes de echte frontman was, bleef Joe Bonamassa wat meer op de achtergrond,alleen bij zijn solo partijen kwam hij naar voren.


Foto Arthur
De opener was natuurlijk Black Country(die mooie bassrif),de toon was gezet!Met o.a One Last Soul,mijn persoonlijke favoriet Song Of Yesterday,de Bonamassa song The Ballad of John Henry,het popachtige Sista Jane,de avond vloog om.


Foto Arthur
Je kon horen waar Jason Bonham de mosterd vandaan heeft,het harde drummen van pa John is goed in zin spel te horen,terwijl toetsentist Derek Sherinian (Dream theater)onopvallend maar zeer belangrijk voor de totaalsound van de band.

Natuurlijk moest er een toegift komen eerst Man in the Middle en en de geweldige Deep Purple afsluiter Burn!


Burn
Het is dat we in een openluchttheater waren anders was het dak eraf gevlogen!!
Een prachtavond,en Caren ,Willem ,Jesper en Arthur gingen met een tevreden gevoel, via het donkere sprookjesbos richting Goes...

The Setlist.
Black Country
One Last Soul
Crossfire
Beggarman
Faithless
Song of Yesterday
Save Me
I Can See Your Spirit
Cold
The Ballad of John Henry
(Joe Bonamassa song)
The Outsider
The Great Divide
Sista Jane
Encore:
Man In the Middle
Burn


Song Of Yesterday (Secret Gig John Henry Studio Islington London 20 Sept 2010)


Black Country Communion Official Site
http://www.bccommunion.com/
Een reactie posten