donderdag 13 november 2008

MITCH MITCHELL 9Juli 1947-12 Nov.2008


Mitch Mitchell, drummer in Jimi’s Hendrix Experience, is overleden. De 61-jarige Mitchell werd gisteren dood aangetroffen in een hotelkamer in de Amerikaanse staat Oregon, aldus de Amerikaanse autoriteiten. Er is vooralsnog geen sprake van een misdrijf.

Mitchell toerde met de band van Jimi Hendrix en drumde tijdens diens historische optreden op Woodstock. Ook speelde hij onder meer met Eric Clapton, John Lennon en Muddy Waters. Mitchell werd vooral bekend om zijn drumstijl waarin hij rock met jazz combineerde.


Hij was een van de meest invloedrijke drummers van de late jaren '60 en vroege jaren '70. Mitchell had een jazzachtergrond en zoals veel van zijn drummende tijdgenoten werd hij sterk beïnvloed door het werk van Elvin Jones, Philly Joe Jones en Art Blakey.

Mitchell was Hendrix' belangrijkste muzikale partner en speelde in verschillende bands van Hendrix: in de Hendrix Experience van oktober 1966 tot midden 1969, in zijn Woodstockband in augustus 1969 en ook zijn "Cry of Love" band in 1970.


Jimi Hendrix Experience 9 Januarie 1969
Drumsolo Mitch Mitchell


Een reactie posten