Zoeken in deze blog

zaterdag 25 september 2010

BluesTime !!... on Arthur.s Musical JourneyJohn Lee Hooker Hobo Bleus
John Lee Hooker (Clarksdale (Mississippi), 22 augustus 1917 - Los Altos (Californië), 21 juni 2001) was een invloedrijke Amerikaanse blueszanger, gitarist en songwriter die tijdens zijn leven verschillende soorten stijlen hanteerde. Hij geldt als een belangrijke vernieuwer van de blues. Bekende nummers van Hooker zijn onder andere Boom Boom en I'm in the Mood.


Eddy Boyd Five Long Years
Edward Riley Boyd known as Eddie Boyd (November 25, 1914 – July 13, 1994[1]) was a blues piano player, born on Stovall's Plantation near Clarksdale, Mississippi.
Eddy Boyd in Nederland
Het succes van de lp Desolation van Cuby &The Blizzards trok nog veel mensen naar het kleine Drentse dorp Grolloo, ook buitenlanders. Bijvoorbeeld John Mayall. De Engelse ‘Father of the blues’ sliep in de bedstee van Harry en werd, in gezelschap van zijn mede-muzikanten Dick Heckstal-Smith en John Hiseman, dronken van de bessenjenever in café Hofsteenge. En Eddie Boyd was misschien wel de eerste neger die zich in Grollo vertoonde. Deze legendarisch blueszanger uit de Mississippi Delta is in 1914 geboren in Stovall, vlakbij Clarksdale, op de katoenplantage van Frank Moore. Later woonde hij op de Stovall Plantation, dezelfde plantage waar ook Muddy Waters opgroeide. Eddie Boyd was één van de eerste zwarte Amerikaanse blueszangers die de overstap maakte naar Europa. In 1966 toerde hij met John Mayall and the Bluesbreakers door Engeland. Een jaar later meldde hij zich in Grolloo. Boyd zat bij Phonogram, hetzelfde label als Cuby and the Blizzards. Met producer Tony Vos nam Boyd op 9 maart 1967 de lp "Praise the blues" op. Negen eigen stukken en één van Willie Dixon werden met begeleiding van de Blizzards op de plaat gezet. Het was Harry's eerste persoonlijke kennismaking met een zwarte blueszanger. Het laatste contact met Eddie Boyd was in 1990 tijdens een uitzending op Radio Drenthe ter gelegenheid van Muskees 25-jarig jubileum. Harry Muskee werd toen benoemd tot ereburger van de stad Assen

.
Junior Wells with Otis Rush(git.)HooDooMan Blues
Junior Wells (December 9, 1934 – January 15, 1998]), echte naam Amos Wells Blakemore Jr., was een blues zanger en harmonica speler.Speelde samen met o.a Muddy Waters, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones and Van Morrison.

Otis Rush (29 april, 1934, Philadelphia, Mississippi) is een bluesmuzikant, -zanger en -gitarist. Zijn stijl werd bekend als "West Side Chicago-blues". Hij beïnvloedde onder andere Michael Bloomfield, Eric Clapton, Peter Green en Stevie Ray Vaughan.

2 opmerkingen:

gerrit zei

prachtig

Anoniem zei

Mooie blues met mooie oude opnamen!

Elsa