dinsdag 6 augustus 2013

Philipp Henry & Hannah Martin live at De Wegwijzer (19-1-2013)

Weer zo,n mooie muzikale verrassing gisteravond in Theater De Wegwijzer.Een voor mij onbekend duo op het podium, Philipp Henry en Hannah Martin.Twee mensen met  een geweldige instumentbeheersing en een bovendien een vrouw met een prachtige stem.De bedoeling was een fotootje te nemen voor de verzameling bezochte concerten,maar het zijn toch ook nog maar een paar redelijk gelukte filmpjes geworden.

                            The Boy That Wouldn,t Hoe Corn(Alisson Krauss&Union Station)

Een enkele cover maar toch het meest eigen werk in de traditie van Engelse Folk Music,klassieke muziek uit India en Amerikaanse Blues.Het duo gebruik instrumenten als (slide)gitaren,viool ,beatbox,harmonica en de banjo.Dat Philipp een geweldige mondharmonica speler is bewees hij in een prachtige eerbetoon aan Sonny Terry,erg mooi gedaan.


                                         
Een klein technisch probleem met geluid?geen probleen voor het duo.Gewoon voor de microfoons en onversterkt word het bovenstaande nummer ten gehore gebracht.De zaal leent zich daar prima voor en was dan ook een van de hoogtepunten van de avond.Een paar jaar geleden zag ik ook Stacey Earl ook al wandelend door de zaal zoiets doen,dat was ook zo,n prachtig moment.


                                         Close Your Eyes (James Taylor)

Philipp en Hannah speelde overal, van de Maida Vale Studios tot Nashville, Tennessee; en waren al te gast op het Glastonbury Festival de Ham Marquee en op de Sidmouth Folk Week.
De avond werd besloten met het prachtige Close Your Eyes van James Taylor,een waardige afsluiter van een heerlijk muzikaal avondje. In de auto,op weg naar huis nog nagenieten van het mooie album,zeer aanbevolen!

                                                 Website Phillip Henry & Hannah Martin
                                          http://www.philliphenryandhannahmartin.co.uk/

                                                  Website De Wegwijzer
                                         http://www.theaterdewegwijzer.nl/

                                                  Website New Folk Sounds
                                          http://www.newfolksounds.nl/author/marius-roeting

                                       website Lucky Dice
                                         http://www.luckydice.nl/
Een reactie posten