donderdag 16 mei 2013

Mark Knopfler - Sportpaleis Antwerpen (12-5-2013)

Na twee dagen Blues Kwadendamme was het al weer tijd voor het volgende evenement.Nog niet helemaal uitgerust op weg naar Antwerpen voor het concert van Mark Knopfler. Maar goed dat ik op tijd vertrokken was want op de ring van Antwerpen stond ik gelijk in de file.Toch nog ruim op tijd ,en om 8 uur zat ik op mijn gereserveerde stoel in het uitverkochte Sportpaleis van Antwerpen.


(foto Aart)
 Om half 9 betrad Mark Knopfler voor ,wat later zou blijken, een prachtig concert.Een mooi doorsnede van Mark,s muzikale carriere ,van Dire Straits tot Privaterin,zijn laatste album.
Tussen door een van de nummers de volgende opmerking Mark"We spelen hier niet omdat het moet,maar omdat we er ontzettend veel plezier in hebben"en dat was te horen en te zien.
De volgende nummers werden gespeeld: What it is - Corned Beef City - Privateering - Father and Son - Hill Farmers Blues - I Dug Up A Daimond - I Used To Cold - Romeo & Juliet - Sultan Of Swing - Gator Blood - Haul Away - Postcard From Paraguay - Marble Town - Telegraph Road -
encore So Far Away - Piper To The End.
Natuurlijk waren er al snel filmpjes van het concert op YouTube,en er zaten er een paar hele fraaie tussen.Een mooie herrinering aan een gedenkwaardige ,muzikale prachtige avond.Filmers,bedankt!!


Romeo&Juliet(film jeffreyvanderaa)

Opvallend ,het prachtigegeluid in toch een enorme hal.I Dug Up A Daimond (film by zoaplusplus)


 Haul Away Piper (film by zoaplusplus)

 De mooie ,rustige toegift

Piper To The End van het album Get Lucky(film by zoaplusplus)


Foto Aart Mooie afsluiter van een lang muzikaal weekend....
Een reactie posten