zaterdag 2 mei 2015

The Faces - The Marquee Club, London * 7th December 1970

De BBC kwam onlangs met het bericht dat er sprake zou zijn van een reunie van de nog levende leden van de legendarische Britse rockband The Faces. Een mooi moment voor een terugblik naar deze bijzondere band.

De band werd opgericht in in 1969, nadat Steve Marriott de band The Small Faces verliet om de eigen band Humble Pie op te richten. Nieuwe leden Rod Stewart (zang) en Ron Wood kwamen over uit de Jeff Beck Group en gingen verder met de oude leden van de band Ronnie Lane (bas), Ian McLagan (keyboards) en Kenney Jones, (drums).Humble Pie zag ik eenmaal optreden op het Jazz Bilzen festival,The Faces zag ik nooit live.


                    "Flying" van het eerste album "First Step"
De beelden komen uit een zeer relaxt optreden in de legendarische  Marquee Club in London.
Een nog wat ingetogen Ron Wood,de altijd uitbundige Rod Steward ,de stevige drummer Kenney Jones,de vrolijke Ronnie Lane op bas en de zeer muzikale Ian McLagan op Keyboards.

                                            "Maybe I'm Amazed " van het tweede album "Long Player"

Dit nummer is geschreven door Paul McCartney en komt van zijn eerste solo album.
McCartney schreef het liefdeslied vlak voordat The Beatles uit elkaar gingen voor Linda McCartney  vanwege haar steun aan Paul tijdens de breuk.

                                         Gasoline Alley/Around The Plynth

Naast zijn lidmaadschap vanThe Faces  werkte Rod stewart ook nog aan een solocarriere.
Gasoline Alley is de title track van zijn tweede soloalbum ,een in mijn ogen een klassieker.Prachtalbum met mooie uitvoeringen van Only A Hobo(Dylan),It,s All Over Now(Womack)Country Comfort(Elton John) en My way Of Giving(The Small faces),ovigens werkten de leden van The Faces ook hier aan mee.

 Rod Stewarts solocarrière overschaduwde al snel The Faces, en de band maakte nog een studioalbum, Ooh La La, om in 1975 te besluiten uit elkaar te gaan.
Na het uiteenvallen van de band, gingen de verschillende leden hun eigen weg. Ron Wood ging bij de Rolling Stones spelen; Ronnie Lane vormde de band Slim Chance; Kenney Jones ging na de dood van Keith Moon bij The Who spelen; en McLagan werd een sessiemuzikant. Rod Stewart bouwde een succesvolle solocarrière op.


 Ronnie Lane, geboren als Ronald Frederick Lane  (Plaistow (Newham) , 1 april 1946 - Trinidad (Colorado) , 4 juni 1997)Halverwege de jaren zeventig werd bij hem multiple sclerose vastgesteld. Na zijn vertrek bij The Faces richtte hij de band Slim Chance op. Daarnaast heeft hij enkele soloalbums opgenomen en met verschillende artiesten gewerkt, onder wie Ron Wood en Pete Townshend.                                                  Ronnie Lane R.I.P

                                         Ian McLagan  R.I.P


.
Een reactie posten