zaterdag 17 maart 2012

David Crosby & Graham Nash- BBC In Concert(1970-11-09)


Na het uiteenvallen van Crosby, Stills, Nash & Young in de zomer van 1970,hadden al de vier leden binnen een jaar alweer een solo album op hun naam staan. Young met Crazy Horse en the Stray Gators, Stills met Manassas. Crosby en Nash gaven een serie concerten in 1971 en spoedig kwam ook hun eerste gezamelijke album uit.Marrakesh Express
"Marrakesh Express" is opgenomen door Crosby, Stills, and Nash,voor hun gelijknamige album uitgebracht in 1969.Het nummer is geschreven door Graham Nash en was oorspronkelijk bedoelt voor Graham,s eerste band The Hollies.

David Van Cortlandt Crosby (Los Angeles, 14 augustus 1941) is een Amerikaans gitarist en singer-songwriter. Hij maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de folkrockgroep The Byrds en vormde daarna met Stephen Stills (van Buffalo Springfield) en Graham Nash (van The Hollies) de supergroep Crosby, Stills & Nash. Neil Young (ook van Buffalo Springfield) sloot zich bij hen aan toen ze op het Woodstock-festival optraden.


Guinnevere
Een nummer geschreven door David Crosby,hij vertelde over hierover aan het Rolling Stone magazine: "That is a very unusual song, it's in a very strange tuning with strange time signatures. It's about three women that I loved. One of whom was Christine Hinton, the girl who got killed who was my girlfriend, and one of whom was Joni Mitchell and the other one is somebody that I can't tell. It might be my best song.

Graham Nash (Blackpool, 2 februari 1942) is een Engelse zanger en songwriter.

Hij is bekend geworden als zanger van de Engelse popgroep The Hollies. In 1968, op het hoogtepunt van het succes van The Hollies, verliet Graham de groep. Een van de redenen was dat hij het er niet mee eens was dat de groep een album met liedjes van Bob Dylan op zou nemen. Dit album is er, zonder Graham Nash, overigens wel gekomen (denk maar aan hun uitvoering van Blowin' in the wind). Omdat Nash' bijnaam Willie was, maakten The Hollies zonder hem, als afscheid, de single Hey Willie.


Teach Your Children

Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten maakte Nash kennis met David Crosby van de Byrds. In die tijd begon hij ook te experimenteren met drugs.

Met David Crosby en Stephen Stills vormde hij de groep Crosby, Stills & Nash (and Young), die dankzij het Woodstock-festival in één keer beroemd werden.


The Lee Shore

Naast de albums die hij met Crosby, Stills, Nash and Young opnam, heeft Nash ook, zowel solo als met David Crosby, een aantal albums opgenomen. Het laatste dateert van 2004 en heet Crosby Nash. Graham Nash is een uitstekend fotograaf. In de Verenigde Staten maar ook in de geboortestad Blackpool zijn exposities van zijn fotowerk te zien geweest.

David Crosby Website
http://www.davidcrosby.com/

Graham Nash Website
http://www.grahamnash.com/
Een reactie posten