zondag 8 september 2013

Steve Miller Band - Live at The Palace Theatre NYC (1973)


Steve Miller

Steve Miller wordt sterk beïnvloed in zijn jeugd door bluesmuzikanten, die regelmatig bij zijn ouders thuis optreden. Als hij 15 jaar oud is richt hij zijn eerste band op in Dallas en begeleidt hij Jimmy Reed. Hij zit dan nog op school en vraagt zijn beste vriend Boz Scaggs om te zingen. Hij besluit in 1964 naar Chicago te vertrekken waar de blues een revival meemaakt door Britse bands als de Rolling Stones en The Animals. De bluesscene wordt gedomineerd door artiesten van het platenlabel Chess Records als Howlin' Wolf, Little Walter en Willie Dixon.


Living In The U.S.A

In 1967 vertrekt Steve Miller naar San Francisco en richt de Steve Miller Band op.De band is behoorlijk succesvol met hun psychedelische blues en albums als "Children of the Future" en "Sailor" zijn heden ten dage het beluisteren nog zeker waard. Maar de echte doorbraak naar het grote publiek komt er met het album 'The Joker' in 1973.


Gangster Of love

Met 'The Joker' kiest de band duidelijk voor een ietwat toegankelijker melodisch rockgeluid en weten ze enkele hits te scoren. In 1976 volgt het succesvolle 'Fly Like An Eagle' met de gelijknamige wereldhit gevolgd door het schitterende 'Book of Dreams' in 1977.


The Joker

In hetzelfde jaar plant de band een stadiontour met niemand minder dan The Eagles. Ondertussen is Steve Miller Band goed voor heel wat wereldhits die verzameld worden op een 'Best Of' album in 1978 met onder andere 'Swing Town', 'Jungle Love', 'Rock'n Me' en 'Jet Airliner'.


Fly Like A Eagle

Na enkele jaren rust neemt Steve Miller in 1982 terug de hitparades over met zijn nummer 1 hit 'Abracadabra'.

The Steve Miller Band is nog steeds"On Tour" ,dit najaar in Nederland en Belgie.


Keep On Rocking Me Baby
Een reactie posten