zondag 27 november 2011

Martin Turner,s Wishbone Ash-Live at De Piek(Vlissingen)26-11-2011


Eerder dit jaar zag Wishbone Ash optreden in de formatie met Andy Powell in Middelburg.Het was een vrij matig en ongeinspereerd optreden waar ik niet erg enthousiast over was.Het optreden van Wishbone Ash in De Piek had ik dan waarschijnlijk ook overgeslagen als zoon Robbert met zijn band The HollowMen niet in het voorprogramma had gestaan.Zodoende was ik dus wel aanwezig en daar heb ik geen spijt van gehad.Martin Turners Wishbone Ash gaven een geweldig optreden,bijna alle W.A klassiekers kwamen voorbij,kortom een muzikale topavond!

The King Will Come (p1) Filmpje Arthur


Wishbone Ash is opgericht door Martin Turner en Steve Upton in London.Via een advertentie in Melody Maker werden de gitaristen Ted Turner en Andy Powell gerekruteerd en W.A was geboren.De band zou een synoniem worden voor een hoge kwaliteit melodieuze rock muziek,ondersteund door prachtig gitaarwerk en meerstemmige zang.


The King Will Come(p2) filmpje Arthur

Tijdens een optreden in het In het voorprogramma van Deep Purple viel de band op bij Ritchie Blackmore. Hij bracht de band onder de aandacht van muziekproducent Derek Lawrence en Wishbone Ash kon aan de slag bij Decca Records, destijds een haast vaste combinatie vormend met MCA Records (VS). Er verschenen vier albums op rij, die goed verkochten, met als hoogtepunt Argus, dat de derde plaats haalde in de Engelse albumlijst en ook tot Best rock album of the year (in blad Sounds) en Top British Album (Melody Maker) werd benoemd.


Filmpje Arthur

In aanvulling op goede kritieken op het studiowerk kreeg de band tevens goed kritieken bij de concerten, resulterend in het livealbum Live Dates. Een eerste personeelswisseling diende zich aan: Ted Turner verliet de band, de band vertrok naar de Verenigde Staten en werd aangevuld met Laurie Wisefield, afkomstig uit Home. De stevige rock van de eerste album verschoof langzaam naar de wat softere Amerikaanse benadering met als voorbeeld Locked in. Dat was niet ieders "cup-of-tea" en de band keerde met New England terug naar hun oude stijl.


Filmpje Arthur

Meer dan 40 jaar later blijkt dat ook dat "live"de muziek van W.A de tand des tijds meer dan goed doorstaan heeft.Martin Turner is uiteraard het middelpunt van de band,is nog steeds goed bij stem en een zeer melodieuze bassist.Twee uitstekende gitaristen Ray Hatfield en e Danny Willson,plus drummer Dave Wagstaffe maken de originele Wishbone Ash sound compleet.
Een reactie posten