dinsdag 31 mei 2011

Seasick Steve(met fan)-Walking Man


Seasick Steve, artiestennaam van Steven Gene Wold (Oakland, Californië, 1941 is een Amerikaans bluesmuzikant. Hij speelt vooral op aparte zelf gemaakte instrumenten, waaronder een driesnarige gitaar en zingt.Als veertienjarige kiest Steve om weg te gaan uit zijn ouderlijk huis en een zwerversbestaan te leven. Hij wisselt verschillende baantjes af met (blues-)optredens. Hiermee raakt hij niet bekend, al deelt hij in de jaren zestig wel het podium met onder andere John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins.

In de herfst van 2006 brengt Steve zijn debuutplaat uit, Dog House Music. Aan het einde van dat jaar nodigt Jools Holland Seasick Steve uit om in zijn oudejaars-muziekshow Hootenanny, op de BBC, op te treden. Dit optreden betekent de doorbraak voor Seasick Steve, die inmiddels 66 jaar is.

Zijn eerste optreden in België is op Humo's Pop Poll, waar hij tot zijn eigen verbazing voor een met 12.000 mensen gevuld Sportpaleis staat. Enkele maanden later mag hij ook op Pukkelpop en in een volledig uitverkochte Ancienne Belgique optreden. Media spreken ondertussen van een hype rond de blueszanger.

Seasick Steve tekent bij platenmaatschappij Warner Brothers, die zijn tweede studioalbum wereldwijd uitbrengt: I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left' in 2008. Beide albums worden overwegend positief ontvangen. Het succes van de plaat brengt hem op nog grotere podia: in 2009 staat hij op het hoofdpodium van Rock Werchter, en in 2010 op het hoofdpodium van Pukkelpop. Op donderdag 30 Juni 2011 zal hij weer op het hoofdpodium van Rock Werchter staan.
Een reactie posten