Zoeken in deze blog

zaterdag 5 maart 2011

Jazz Bilzen (3) - Humble Pie


Toen we in editie 1968 een prachtig optreden van The Small Faces op dit festival zagen hadden we geen idee dat de band spoedig zou ophouden te bestaan.De afsluitende jamsessie met de mannen van C&B ,Chris Farlow,Alexis Korner gaf mischien al een beetje aan dat Steve Marriot meer de bluesrock kant op wilde gaan .Een jaar later stond Steve met een compleet andere band op het podium.Andere muziek ook .alleen de specifieke stem van Marriot was gebleven.


Shakey Jake (Jazz Bilzen 1969)


De rockband Humble Pie werd in 1969 in Groot-Brittannië opgericht door Steve Marriott. Marriott was kort daarvoor gestopt met The Small Faces en besloot met Peter Frampton van The Herd, Greg Ridley van Spooky Tooth en Jerry Shirley de Humble Pie op te richten. De combinatie van deze vier muzikanten bleek uniek en hun eerste twee albums "As Safe As Yesterday Is" en "Town And Country" werden een groot succes.
Steve Marriott (zang en gitaar)
Peter Frampton (zang en gitaar)
Greg Ridley (zang en basgitaar)
Jerry Shirley (drums)


Jazz Bilzen (1)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2007/12/festivals1-jazz-bilzen-1968.html

Jazz Bilzen (2)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2010/11/jazz-bilzen-2taste-rory-gallagher.html

1 opmerking:

Anoniem zei

Rod Stewart (later een solo-carrière) en Ron Wood (later naar The Rolling Stones) traden toe tot de Small Faces, niet lang daarna The Faces genoemd.

Elsa