Zoeken in deze blog

zaterdag 24 april 2010

Dusty Springfield - The Motown Revue UK Tour 1965


Deze opnames zijn van een TV Special met met Dusty Springfield ,opgenomen in de Rediffusion TV Studios in London op 18 Maart 1965 Veel grote Motown namen als The Miracles,the Supremes,The Temptations ,Stevie Wonder en Marvin Gaye waren van de partij.


You Lost The Sweetest Boy

Dusty Springfield presenteerde wekelijks de TV Popshow Ready Steady Go(met de openings zin..The Weekend Starts Here)En aangezien zij een grote fan was van de Motown was dit een mooie gelegenheid om deze muziek aan een groter publiek te presenteren.


Wishin and Hopin met Martha & the Vandellas

De daaropvolgende toernee door Engeland werd echter geen succes,het land was nog volledig in de ban van groepen als The Beatles,Stones,Kinks etc.De Motown artiesten waren nog vrij onbekend en kregen dan ook nog weinig airplay op de radiostations.
Het gevolg was een slechte kaartverkoop en optredens in halfvolle zalen.


I Can Hear You
Backing Group: The Earl Van Dyke Sextet

Het was uiteindelijk een moedig besluit van Dusty om deze special te maken,het heeft zeker bijgedragen aan het populair maken van Motownmuziek in EngelandDusty Springfield
Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien (Hampstead (Londen), 16 april 1939 – Henley-on-Thames (Oxfordshire), 2 maart 1999)
Springfield begon begin jaren '60 samen met haar broer en een andere jongen het trio The Springfields. Een bekende hit van hen was Little Boy uit 1962. Andere nummers waren Silver Threads and Golden Needles en Island of Dreams. In 1964 ging het trio uit elkaar en begon zij haar solocarrière. Springfield was een van de meest populaire Britse zangeressen uit de jaren zestig met maar liefst zeventien hits. Met You don't have to say you love me bereikte zij in 1966 de eerste plaats in de Engelse hitparade. Haar album 'Dusty in Memphis' wordt, vooral door haar fraaie door de soul beïnvloede stem, beschouwd als een popklassieker. Na 1970 was het gedaan met haar populariteit. In 1974 werd het nummer 'Summer is over' uit 1964 alsnog een klein hitje omdat Radio Veronica dat gebruikte bij de acties voor het behoud van deze zeezender. In 1987 maakte zij onder de hoede van de Pet Shop Boys een kortstondige come-back, die enkele jaren duurde. Dusty Springfield overleed op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Desondanks is haar invloed nog steeds erg groot op de huidige Britse blue-eyed soulzangeressen, zoals Amy Winehouse , Duffy en Joss Stone
(bron Wikipedia)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig album van de week "Dusty In Memphis"! Dusty had al enige vokale ervaring opgedaan (als lid van The Lana Sisters). Tim Field was de derde persoon met wie Dusty en haar broer Tom een zangtrio vormden in 1960. Met de dramatische Italiaanse ballad "You Don't Have To Say...." , werd ze nummer 1 in Engeland en bracht ze het op een vierde plaats op de Amerikaanse Top 100.
(bron Skip Voogd)

Elsa

Arthur,s Musical Journey zei

Dat wist ik niet van The Lana Sisters,ze heete toen nog Marie O Brian ,vandaar denk ik.
In ieder geval bedankt voor de info Elsa.