maandag 30 juni 2014

BOB DYLAN & PAUL SIMON (repost)

Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Hebreeuws: Shabtai Zisel ben Avraham) (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Joods-Amerikaans popmusicus. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van Amerika. Veel mensen beschouwen hem als de eerste singer-songwriter. Hij heeft een oeuvre bij elkaar gespeeld dat op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed.
Paul Frederic Simon (Newark, 13 oktober 1941) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij was de helft van het duo Simon and Garfunkel (met Art Garfunkel), en schreef de meeste songs. Zij brachten een aantal albums uit, waaronder Parsley, Sage, Rosemary & Thyme (1966), en Bridge Over Troubled Water (1970). Ook de soundtrack van de film The Graduate (1968) bevat veel van hun muziek, waaronder het lied Mrs. Robinson.


Sound of Silence
World Arena, Colorado Springs, CO, USA
Date: Sunday, 6th June 1999
"The Sounds of Silence" betekende de gote doorbraak voor Simon and Garfunkel Geschreven door Paul Simon na de moord op President John F. Kennedy op 22 November 1963.

Bob Dylan and Paul Simon hebben veel overeenkomsten, allebei geboren in 1941 en beide behorend tot de twee grootste singer/songwriters van onze tijd.
Hun beider carriere begon in de 1960’s Greenwich Village folk music scene.


Fillmore Auditorium, Denver, CO, USA
Saturday, 5th June 1999
"I Walk the Line" geschreven door Johnny Cash en opgenomen in 1956.
"Blue Moon of Kentucky" is geschreven door bluegrass muzikant Bill Monroe en opgenomen door zijn bandand The Blue Grass Boys.


Forever Young van het album Planet Waves
Fillmore Auditorium, Denver, CO, USA
Saturday, 5th June 1999

Live at New YorkKnocking on heaven's door is geschreven door Bob Dylan. Het nummer werd uitgebracht op het album Pat Garett & Billy the Kid, de soundtrack van de gelijknamige film van Sam Peckinpah, uitgebracht in juli 1973, waarvoor Dylan de muziek schreef en waarin hijzelf de rol speelt van "Alias".
Een reactie posten