zaterdag 26 juli 2008

Zaterdag, een mooie dag voor de BLUES!!


Buddy Guy First time i met the blues


George "Buddy" Guy (30 juli 1936, Lettsworth, Louisiana) is een Amerikaanse blues- en rockgitarist en zanger die reeds vijfmaal een Grammy won. Hij is bekend als inspiratie van Jimi Hendrix, Eric Clapton en andere bekende bluesgitaristen uit de jaren '60.


Willy Dixon Seven Son(Carey Bell Harp)


Willie Dixon (Vicksburg (Mississippi), 1 juli 1915 - Burbank, California, 29 januari 1992) was een Amerikaanse blues componist, maar ook bassist en zanger. Veel van zijn songs zijn ook door andere artiesten uitgebracht. Bijvoorbeeld het nummer Little Red Rooster. Niet alleen bekend van de Rolling Stones, maar ook op plaat gezet door de Doors. De eerste plaat vanLed Zeppelin met dezelfde naam bevat ook 2 nummers welke gecomponeerd zijn door Willie Dixon, namelijk You Shook Me en I Can't Quit You Baby.


Junior Wells Crying Shame


Junior Wells (December 9, 1934January 15, 1998), geboren als Amos Blakemore, was een blues vocalist en harmonica speler en mede bekend geworden door samen te spelen met o.a Muddy Waters, Buddy Guy, Magic Sam, Lonnie Brooks, Bonnie Raitt, The Rolling Stones and Van Morrison.


Earl King The thing that i used to do

Earl King (February 7, 1934April 17, 2003)was een zanger, gitarist,en songwriter, meestal aktief in de blues muziek. Componist van bekende standaards als "Come On" (gecoverd door Jimi Hendrix), en Professor Longhair's "Big Chief" Hij word beschouwd als een van de meest belangrijke figuren in de New Orleans R&B muziek scene en omgeving.


Jimmy Rogers Walking by myself


Jimmy Rogers (3 June 192419 December 1997) was een blues zanger, gitarist en harmonica speler, meest bekend als lid van de Muddy Waters' band in de jaren 50.


Big Walter Horton (Mexico 1979)

Big Walter Horton of Walter "Shakey" Horton (6 april 1917 - 8 december 1981) was een Amerikaanse blues harmonica speler.

Een reactie posten