maandag 5 december 2016

JJ Cale at the 2 Meter Sessions (1994) John Weldon "J. J." Cale (December 5, 1938 – July 26, 2013)

                                                                 
   
                                                                ///////////////////////
Het was een mooi programma De 2 Meter sessies  van Jan Douwe Kroeske.Het leverde prachtig beelden en een en rits prachtige cd,s.op. In deze show wordt sinds 1987 bekende en nieuwe artiesten de mogelijkheid geboden om in een studio-omgeving een inkijk in hun liedjes te geven en deze regelmatig tot een akoestische basis terug te brengen. In de afgelopen jaren werden meer dan duizend sessies opgenomen, met onder andere the Black Crows .Counting Crows, Radiohead, Foo Fighters, REM, Bush, Anouk, Nirvana, Milow, Crowded House, Venice, K's Choice, Joe Cocker, De Dijk, Sepultura, Golden Earring en Coldplay.Naast het optreden van The Black Crows  was het optreden van JJ.Cale wat mij betreft ook zeker een van de hoogtepunten.
 

Traveling Light

 John Weldon (J.J.) Cale (Oklahoma City, 5 december 1938) is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. Hij groeide op in Tulsa, en is dan ook de bekendste vertolker van de Tulsa Sound.
 Heel veel artiesten hebben zijn nummers gecoverd "After Midnight"en "Cocaine" door Eric Clapton,"Cajun Moon" door Randy Crawford, "Magnolia" door Jai, "Bringing It Back" , Kansas, "Call Me the Breeze" en "I Got the Same Old Blues" door Lynyrd Skynyrd, "Travelin' Light" en "Ride Me High" door Widespread Panic, "Tijuana" by Harry Manx, "Sensitive Kind" door Carlos Santana, "Cajun Moon" door Herbie Mann met  Cissy Houston, en "Same Old Blues" door Captain Beefheart.After Midnight

Het handelsmerk van Cale is het zogenaamde laid back-zingen,waar dit optreden zeker een voorbeeld van is. Dit is nét na de tel inzetten. Daarnaast is Cale, door zijn diensttijd bij de luchtmacht, handig met elektronica waardoor hij zijn eigen muziek mee produceert en zijn opnamen een specifieke sound krijgen. Onderdeel hiervan zijn het dubben van de zang en een lome, ingetogen sfeer.


Devil In Disguise
 De dame in de band is Christine Lakeland ,de gitariste/zangeres speelt op bijna alle albums van JJ Cale mee van sinds einde jaren 70’s.Ze zat in de studio en trad op o.a met Tanya Tucker, Hoyt Axton, Merle Haggard en  Leon Russell.

Meer 2 meter sessies P1
http://arthurfromholland.blogspot.com/2008/12/2-meter-sessies-1.html
-The Cranberries Jackson Brown- Rythm Kings-Joni Mitchell

Nog meer 2 meter sessies P2
 http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/01/2-meter-sessies-2.html
James Taylor-Trigically Hip-Tom Jones&Stereophonics-Anouk&Sarah Bettens-The Prodigal Sons

 2 Metersessies met Willy DeVille
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/12/willy-deville-2-meter-session-1999.html