Zoeken in deze blog

donderdag 28 april 2016

Birds Of Chicago - De Kloveniersdoelen ,Middelburg (Holland) April 26th 2016

                                 Foto Arthur
Zo,n drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Birds of Chicago,toen ze optraden in het prachtige theater De Wegwijzer.Toen in een min of meer accoustische setting,deze avond meer versterk met el.gitaar,bas en keyboards.Vooral de invulling door de gitarist beviel me prima.


Birds of Chicago - Middelburg April 26th 2016 door  morrisanddylan
 Time and Times van het nieuwe album Real MidnighT

 Birds of Chicago zijn Allison Russel en JT Nero.Opgerichtt in 2012 toen JT Nero songs begon te schrijven voor Allison.Allebei hadden ze hun eigen bands Russell met Po,Girl en Nero met JT and the Clouds. Tijden het optreden van de Birds blijkt telkens weer dat hun stemmen perfect bij elkaar passen ,de wat ruwe stem van JT en de prachtige vocalen van Allisson.Birds of Chicago - Middelburg April 26th 2016 p2 door  morrisanddylan
 Sans Souci van het album Birds of Chicago
Allison Russel is een kind van Schotse moeder ,en haar vader kwam (dacht ik) uit Trinidad.Zij heeft hem pas op latere leeftijd leren kennen,zij droeg dit nummer op aan hem.

Het optreden vond plaats op een prachtige locatie De Kloveniersdoelen De Doelen was de oefenruimte (doelen) van de Kloveniers (schuttersleden die met de bus schoten). In de Franse tijd was het een militair hospitaal.Er is een mooie ruimte ingericht,ideaal voor dit soort concerten..Het publiek zit dicht op het podium zodat je idee krijgt een soort huiskamerconcert.


Birds of Chicago - Sometimes it snows  in April... door  morrisanddylan


De mooie avond werd afgesloten met een ingetogen eerbetoon aan de vorige week overleden Prince.

Het was de afsluiting van een prachtige muzikale avond.Allison en JT Nero zijn nooit te beroerd voor een praatje achteraf en natuurlijk ging het laatste album"Real Midnight" mee naar huis.

Birds of Chicago with Peter Mulvey De Wegwijzer - March 30th 2013
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2013/03/birds-of-chicago-peter-mulvey-at-de.html


Geen opmerkingen: