maandag 11 mei 2015

HERMAN BROCK JR. & THE REVENUERS - Kwadendamme (Juke Joint Stage) 9 mei 2015

Het was een mooi programma afgelopen 9 Mei op het bluesfestival van Kwadendamme.Ik zag o.a prachtige optredens van de mij bekende Guy Forsyth met zijn geweldige band,een voor mij onbekende Nick Moss Band,een zeer aangename verrassing (wat een zanger!)en natuurlijk Alan Nimmo met zijn King King(altijd goed).Opvallend was wel ,zodra het publiek de tent in ging ,gelijk de oordopjes tevoorschijn kwamen.Dat moet mijns inziens niet nodig zijn.met de huidige geluidstechniek moet het mogelijk zijn de hele tent te voorzien van een aanvaarbaar geluidsniveau waarbij deze oordopjes niet nodig zijn.

Bij Herman Brock(toch zelf behoorlijk luidruchtig) is geen gehoorbescherming nodig....


 Banjo’s, gitaren, mandolines, contrabas, viool en close-harmony. Van traditionele 'old-school'  bluegrass en old-time muziek tot hedendaagse bluegrass .Muziek in de traditie van Bill Monroe, Flat & Scruggs, Jimmy Martin en Del McCoury. Met zijn allen dringen rondom de microfoon op een veel te klein podiumpje . Een heerlijk spontaan optreden ,en voor mij ook een van de hoogtepunten van het festival.

 Zag Herman met zijn Brockettes voor het eerst in het VPRO programma Vrije Geluiden waar ook zijn nieuwe album "The Old World" werd aangeprezen ,dit was dus een mooie gelegenheid het aan te schaffen.Het is een pracht album geworden ,niet alleen wat de muziek betreft maar ook door de hele lay-out. Zeer aanbevolen!!!


Herman Brock Webside:
 http://the-old-world.com/


Een reactie posten