Zoeken in deze blog

vrijdag 16 januari 2015

Eric Burdon & The (new) Animals - A Love Like Yours (1967)

Eric Burdon presenteert zijn nieuwe band in het muziekprogramma Beat- Club van Radio Bremen.De band bestaat uit oudgediende Barry Jenkins op drums,De gitaristen Vic Briggs en John Weider en bassist Danny McCulloch.Tevens een mooi tijdsbeeld uit de sixties,behalve de muziek ook de kleding en de manier van dansen.


A love like yours (don't come knocking everyday)Geschreven door Holland-Dozier-Holland. Het is een nummer dat Martha & The Vandellas in 1963 uitbrachten op de B-kant van hun single Heat wave. Het nummer verscheen hetzelfde jaar op hun album Come and Get these memories. Het nummer werd in de loop van de jaren telkens weer opnieuw opgenomen, zoals door Manfred Mann (album My little red book of winners!, 1965), Dusty Springfield (album It begins again, 1978), The Cats (album Live, 1984) en Anny Schilder (album Anny en ik, 2007). Ook bracht Kim Weston het in 1966 nogmaals uit, op de B-kant van haar single Helpless, toen zij verder was gegaan als solozangeres
 Ike & Tina Turner waren in 1966 de enigen die het nummer op een A-kant van een single uitbrachten. In Nederland stond het nummer één week op nummer 38 in de Top 40 en verscheen het verder op hun album River deep – Mountain high. Het belandde niet in de Billboard Top 100, maar wel in de Britse top, waar het een nummer 16-notering behaalde.

Geen opmerkingen: