zaterdag 31 augustus 2019

Happy Birthday Van Morrison !!! (Belfast, 31 augustus 1945)


George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945)


 Wanneer kwam Van in beeld,dat moet in 1964/65 geweest zijn.Alle beatbandjes hadden Gloria op het repetoire staan en allemaal meezingen G-L-O-R-I-A .Het nummer was van Them ,dat aparte bandje met die zanger met die speciale stem ,de mooie eerste LP.Het was de tijd van de Stones en Beatles maar dit was net iets anders.Daarna Astral Weeks ,Van Morrison solo ,dat was even wennen,totaal anders dan de toenmalige popmuziek,maar o zo mooi ,tot op de dag van vandaag toe.Er zouden nog vele mooie albums volgen ,de een nog mooier dan de andere.Ook de ,,mindere ,,bevatten altijd wel een paar pareltjes.En dan zijn concerten,vele bijgewoont ,de mooiste waren in de ,,kleinere,,zalen als De Doelen ,en Vredenburg.De eerste moet in De Doelen geweest zijn ,de laatste in Peer ,afgelopen zomer.Zeker niet zijn beste concert maar ik had het toch niet willen missen.
Natuurlijk is onze vriend niet altijd het vrolijkste jongetje van de klas,is niet altijd even vriendelijk(understatement?)maar dat is absoluut niet van invloed op zijn muziek,en daar gaat het tenslotte om.Dus Van ,nog vele jaren en blijven doen waar je goed in bent, mooie muziek maken!!!! en en je humeur? dat nemen we op de koop toe.



In The Afternoon/Acient Highway/Get On Up

Live at the Mountain Winery Saratoga,California 31-08-2004,
Jawel,op Van,s 59ste verjaardag,Let op Martin Winning(sax)na zijn ruzie met een vlieg zie je zijn voorpret,hij gaat Happy Birthday in zijn solo verwerken,het publiek pikt het op en zingt Van toe,mooi spontaan optreden.

Dutch Van Morrison Weblog (VanFan)
http://www.freewheeler.web-log.nl/

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Arthur, geweldig!!!

Elsa

Vanfan zei

Arthur,

Het is jou wel gelukt met dat filmpje. Prima.
Ik maak een verwijzing.

art461 zei

;t Is toch 31 augustus 2004, dat optreden?

aart zei

Je hebt gelijk Jaap,bedankt voor de correctie,opa heeft een brilletje nodig.

Anoniem zei

Great, Arthur! Thank you very much!

Elsa