donderdag 25 augustus 2011

Ella Fitzgerald & Joe Pass- Cry me a River


Cry Me A River

Prachtige, en volgens mij grotendeels geimproviseerde uitvoering .

"Cry Me a River" is geschreven door Arthur Hamilton en kwam voor het eerst uit in 1953.
Deze jazzy blues ballad was speciaal geschreven voor Ella Fitzgerald voor de film Pete Kelly's Blues (released 1955)maar de song haalde het niet. Fitzgerald zong het voor het eerst op het album Clap Hands, Here Comes Charlie! in 1961.Het nummer is door ontelbaar veel artiesten gecoverd.De versie die mij erg bijgebleven is die van Joe Cocker in de film ,,Mad Dogs and Englisman,,En ik denk dat ik het nummer voor het eert hoorde in de versie van ,jawel, Hu & The Hilltops,als ik me niet vergis uit Den Haag.


Ella Fitzgerald (Newport News (Virginia), 25 april 1917 - Beverly Hills (Californië), 15 juni 1996) wordt beschouwd als één van de grootste jazzzangeressen ooit. Ze werd dan ook roemend 'The First Lady of Song' genoemd en won dertien Grammy Awards. Haar stem had een groot bereik van drie octaven, een duidelijke uitspraak en leende zich tevens prima voor scatzang.


Joseph Anthony Passalaqua (New Brunswick), 13 januari 1929 - Los Angeles, 23 mei 1994), beter bekend als Joe Pass, was een Amerikaanse jazz(bop)gitarist.
Zijn gitaarspel was onnavolgbaar. Joe Pass wordt soms de "Art Tatum van de gitaar" genoemd omdat zijn gitaarsolo's overeenstemming vertonen met die van de beroemde pianist. Hij overleed op 65-jarige leeftijd.
Een reactie posten