Zoeken in deze blog

zondag 3 september 2017

The Byrds (org. line-up) - Live!! (1965)

                        
                           
The Byrds, van L.naar R. David Crosby,Gene Clarke,Michael Clarke,Chris Hillman,RogerMcGuinn.

 Het was de bedoeling dat The Byrds de  Amerikaanse tegenhanger zou worden van Britse bands
als   The Beatles en The Rolling Stones. Wat haardracht en gillende dames betreft waren er wel overeenkomsten,muzikaal wat minder. De band ontwikkelde een volstrekt eigen sound ,mede door de 12-snarige gitaar van Roger McGuinn.Door het coveren van nummers van folkartiesten als Pete Seeger en Bob Dylan werd hun muziek in die tijd ook wel omschreven als "folkrock"


                                          Turn,Turn Turn (Pete Seeger)

 De opnames komen uit de concertfilm The Big TNT Show gepresenteerd door David McCallum.
Andere optredende artiesten waren o.a The Lovin Spoonful,Ray Charles,BoDiddley,Donovan ,Petula Clarke,Roger Miller,Ike&TinaTurner,Joan Baez.

                                          The Bells of Rhymny (Pete Seeger)

 In 1966 verliet David Crosby de band,de groep ging steeds meer zijn eigen weg. "The Notorious Byrd Brothers". is nog steeds een prachtig album Het daaropvolgende album, getiteld "Sweetheart Of The Rodeo",was wel even wennen country muziek pur sang ,maar ook deze is het beluisteren nog steeds meer dan waard .Eigenlijk twee tijdloos mooie albums,


                                          Mr.Tambourine Man(Bob Dylan)

Drummer Michael Clarke overleed in 1993.Na zijn periode bij The Byrds maakte hij samen met Doug Dillard en Gene Clarke het prachtige album  The Fantastic Expedition of Dillard & Clark
nog steeds een van de mooiste albums uit mijn verzameling.daarna voegde hij bij The Flying Burrito Brothers (met onder anderen Gram Parsons, Chris Hillman en Rick Roberts) . In 1973 deed hij mee aan de reünie van The Byrds. Hij speelde van 1974 tot 1981 in de door Roberts opgerichte softrockgroep Firefall.

                                          The Times they are Changing(Bob Dylan)

Gene Clarke samen met Roger McGuinn en David Crosby een van de oprichters van The Byrds overleed in 1991.Hij had in 1966 de groep al verlaten om een solocarriere te beginnen.Hoewel Roger McGuinn erg gezichtbepalend was voor de band,was Gene toch verantwoordelijk voor de grootste hits ,waaronder"I Feel A Whole Lot Of Better" en "Eight Miles High"Zijn solocarriere verliep met pieken en dalen,maar leverde wel een paar pareltjes op in mijn muziekverzameling met "The Fantastic Expedition of Dillard andClarke" en "Through The Morning,Through the Night"(Dillard & Clarke)en solo met o.a"White Light,"Roadmaster en vooral het prachtige "No Other"


                                          Do You Believe in Magic(John Sebastian,Lovin Spoonful)

De overige drie leden zijn nog steeds "on te road".David Crosby nog dikwijls met Crosby,Stills Nash en soms Young.Roger McGuin solo(zag hem een paar jaar geleden nog op het bluesfestival van Peer,erg mooi.)Chris Hillman kennen we natuurlijk van de Flying Burrito Brothers,The Desert Rose Band en is ook te horen als muzikant op talloze albums.


Gene Clarke (Tipton (Missouri), 17 november 1944 - Sherman Oaks (Californië), 24 mei 1991)
http://arthurfromholland.blogspot.nl/search/label/clark%20gene

Geen opmerkingen: