zondag 12 januari 2014

The Allman Brothers at The Orpheum Theatre 12-3-2011

Gitarist en zanger Gregg Allman van de The Allman Brothers Band kreeg onlangs te horen dat twee oudgedienden het dit jaar voor gezien houden. Zowel gitarist Derek Trucks als Warren Haynes hebben bevestigd dat ze de legendarische band dit jaar gaan verlaten om zich te concentreren op hun eigen bands. Ze blijven bij de band tot het 45 jarig jubileum en pakken daarna hun biezen.

 Gov’t Mule leider Haynes maakte maar liefst 25 jaar deel uit The Allman Brothers Band en Derek Trucks die samen met zijn vrouw Susan Tedeschi het hart van de Tedeschi Trucks Band vormt, pingelde al 15 jaar mee. In een gezamenlijke verklaring zeggen de heren: ‘We will be forever grateful for the opportunity and the experience, and for the love, enthusiasm, and support of the incredible fans. We are both preparing to dig even deeper into our various creative and musical endeavours; and, as a result, 2014 will be our final year as part of the band.’
Jammer,ik had de band graag nog een keer in deze bezetting"live" in aktie gezien,gaat niet meer lukken.Dus doen we het maar met het vele filmmateriaal wat er van de band in omloop is.


The Orpheum Theatre is een muziektheater gevestigt 1 Hamilton Place in Boston, Massachusetts. Een van de oudste theaters in de United States, gebouwt in 1852 en in eerste instantie bekend onder de naam the Boston Music Hall,thuisbasis van het Boston Symphony Orchestra. De naam werd in 1906 verandert in the Orpheum Theatre en sindsdien gebruikt voor live muziekconcerten.


Into The Mystic

"Into the Mystic" een van mijn favoriete Van Morrison songs.Door diverse artiesten gecoverd ,de een wat mooier dan de andere.Warren Haynes vind het ook een mooi nummer denk ik.Ik zag al diverse uitvoeringen van hem ,zowel solo,als met Gov,t Mule ,als metThe Dead en met The Allman Brothers.Deze is ook erg mooi.


Al Along The Watchtower

"All Along the Watchtower" geschreven door Bob Dylan, uitgebracht op zijn achtste studioalbum John Wesley Harding in 1967.
Het is de versie van Hendrix die het lied beroemd heeft gemaakt. Electric Ladyland was zijn bestverkochte album, en the Watchtower de enige single die tijdens zijn leven een 20e plaats in de Amerikaanse hitlijsten haalde.


Working Class Hero
"Working Class Hero" is een nummer van John Lennon. Hij gebruikte het nummer voor zijn album John Lennon/Plastic Ono Band uit 1970.


Revival

Het eerste Allman Brothers nummer in de hitparade,het kwam op #92 in Amerika.
Het was ook het eerste nummer van de band dat niet geschreven was door
Gregg Allman. Gitarist Dickey Betts schreef het.


Melissa
Geschreven door Greg Allman en Steve Alaimo(Amerikaans teenager idool)* Gregg Allman - organ, piano, guitar, vocals
* Butch Trucks - drums, tympani
* Jai Johanny "Jaimoe" Johanson - drums, percussion
* Warren Haynes - guitar, slide guitar, vocals
* Marc Quinones - drums, percussion, background vocals
* Oteil Burbridge - bass, vocals
* Derek Trucks - guitar, slide guitar
Een reactie posten