zondag 3 juli 2016

Jim Morrison (Melbourne (Florida) 8 december 1943 – Parijs, 3 juli 1971)


Vandaag precies 44 jaar geleden overleed Jim Morrison in Parijs waarschijnlijk aan een overdosis drug.Als officiële doodsoorzaak staat in de overlijdensakte een hartaanval genoteerd.Door zijn voortijdige dood hoort hij bij de 27 club samen met Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain en Brian Jones, popidolen die toevallig allemaal op 27-jarige leeftijd overleden.Allemaal veel te jong natuurlijk .Gelukkig is er natuurlijk de prachtige ,tijdloze muziek van The Doors één van de grootste bands van de jaren zestig ,dus zijn muziek leeft voort. Jim Morrison R.I.P.

Ter nagedachtenis aan Jim nogmaals het optreden van The Doors in The Ed Sullivan Show


People Are Strange

Jim Morrison schreef de song in een depressieve bui,hij verklaarde zijn depresiviteit als volgt "if you're strange, people are strange."
Gitarist Robbie Krieger schreef de muziek ,hij deed de gitaarsolo in een ,,take,,


Light My fire

De producers van de Ed Sullivan Show hadden de band gevraagd de zin "Girl we couldn't get much higher" aan te passen. Morrison zegde dit in eerste instantie toe, maar zong de zin toch. Na afloop zei hij tegen Sullivan dat hij in de zenuwen vergeten was de zin te veranderen.Het heeft niet geholpen ,ze zijn nooit meer teruggevraagd.
Als je naar het gezicht van Ed kijkt kan je zien hoe hij over de band denkt.
Jim Morrison Biographie
http://www.thebiographychannel.co.uk/biographies/jim-morrison.html
Een reactie posten