dinsdag 3 augustus 2010

Cindy Cashdollar & Sarah Jory (repost)


De laatste jaren heeft begeleidingsband van Van Morrison een paar veranderingen ondergaan o.a Mat Holland Ned Edwards en David Hayes zijn verdwenen.Tony Fitzpatrick(viool) de Crawford Bellsingers en ook oudgediende John Platania is weer van de partij.Een nieuw element in de band is de steelgitaar.Het zijn niet de minste die Van hiervoor heeft uitgekozen.De geweldige Cindy Cashdollar speelde op de Amerikaanse tour en in Europa is Sarah Jory van de partij.
Cindy is in de Country & Westernwereld een begrip terwijl Sara met haar eigen band goed bezig is.




Cindy Cashdollar ( 25 mei, 1956) is fantastische steel guitar en Dobro artiste. Ze groeide op in Woodstock, New York waar ze speelde met bluegrass artiest John Herald, blues musices Paul Butterfield, enLevon Helm en Rick Danko van The Band.[1]

Cashdollar verdiende 5 Grammy awards en speelde 8 jaar met de band Asleep at the Wheel . Ook begeleide ze artiesten als Bob Dylan, Leon Redbone en pas geleden Ryan Adams als ingehuurd lid van zijn backing band The Cardinals.

In 2006 tourde ze met Van Morrison ter promotie van zijn country and western album, Pay the Devil. Ook speelde ze met hem op het Austin City Limits Music Festival, op 15 September 2006 en in de televisie show Austin City Limits in November, 2006. Cashdollar speelt steel guitar op twee tracks van Morrison's studio album, Keep It Simple.



Sarah Jory treed regelmatig op met haar band en stond o.a met Van Morrison in het voorprogramma van de Rolling Stones
Zelf zag ik haar met Van in the HeinekenMusic HallSarah en Riem de Wolff(TheBlue Daimonds)





Van Morrison & Sarah Jory Playhouse Live H.M.H (16nov.2007) met Vanfan en Arthur op de eerste rij!

Cindy Cashdollar Website
http://www.cindycashdollar.com/

Sarah Jory Website
http://www.country-artists.nl/sarah-jory-nl.html

1 opmerking:

Anoniem zei

Sarah Jory kan m.i. beter spelen dan zingen.

Elsa