zaterdag 27 februari 2010

Iain Matthews & Searing Quartet De Wegwijzer 26-02-2010

Het was wel even wennen voor de ,,Folkies,, in Theater De Wegwijzer afgelopen vrijdagavond Een soort ,,Dylan Goes Electric,, gevoel.Iain Matthews ,icoon uit de Engelse folkscene,een van de oprichters van o.a Fairport Convention, Matthews Southern Comfort,Plainsong op het podium met een geweldige jazzband als begeleiding ,geen gitaar te bekennen , en op een uitzondering na uitsluitend nieuw materiaal.
De Wegwijzer leek deze avond op een echte Jazzclub,Iain stond als een crooner op het podium ,hij had er zelfs nog over gedacht om zijn pak aan te trekken maar had er op het laatste moment toch maar van af gezien.Het werd een mooie avond met prachtige nummers als het verhalende Randolph Scott ,het emotionele God,s Eye,s View,Waves en het swingende Funk and Fire .Ondertussen is dit al het tweede ,,Jazz,,concert van Arthur in 2010,het zal toch wel goed met hem gaan,of zal het de leeftijd zijn......Waves (Vrije Geluiden)

Matthews, Egbert Derix en het Searing Quartet
Enkele jaren geleden is Iain in Horst (Limburg) komen wonen en vindt in plaatsgenoot Egbert Derix een metgezel met wie hij zijn wens kan realiseren. Iain en Egbert Derix, pianist-componist in Searing Qaurtet, gaan een samenwerking aan. Iain levert teksten en geeft aan welke zijn ideeën zijn. Egbert zet daar zíjn ideeën onder en verwoord dit samengaan in muziek
Zoals hij zelf zegt: On paper a strange pairing: Egbert Derix, een established Nederlandse jazzcomponist en Matthews die geworteld is in de eigentijdse singer/songwriters circuit.(bron vrije geluiden)

.


God Eye View

Hoewel”, zegt Matthews – “als je de grenzen openzet en verder kijkt en denkt in termen van kwaliteit en niet in termen van genres, is dit a musical marriage made in heaven.”
In 2003 kwamen ze voor het eerst bijelkaar toen ze toerde met de live-versie van Matthews legendarische soloalbum uit 1970 "If you saw thro' my eyes".
Daarna ging het snel. Matthews werd als gast uitgenodigd voor tournee met het Derix and the Searing Quartet. Egbert steldde voor twee oude composities van Matthews te doen en het resultaat was verbazingwekkend: "I had shivers running up and down my spine" zegt Matthews. "It was almost a life changing experience. I knew then that something magical was in the air"
Zo begon het. Inmiddels zijn ze 15 liedjes en één album verder. November 2008 kwam "Joy Mining" uit.(bron vrije geluiden)


De Band
Peter Hermesdorf (Sax)Egbert Derix(Piano)Norbert Leurs(Bas)Iain,Sjoerd Rutten (Drums)

What Egbert,Norbert,Sjoerd and I have created,is for me ,beyond words.
From a very special musical connection,that happensonce,possibly twice in a lifetime,without rhyme ,or reason came this disc.
Love it,hate it ,or show your ambivalence ,this is beyond all doubt and discussion,the best album of my career and i,m deeply indebted to all involved,for making a long antcipaded dream a reality
Iain Matthews
September 2008Bestellen
http://www.transmil.nl/egbertderix/bestel_v.php

Geen opmerkingen: