maandag 15 september 2008

RICK WRIGHT (28 JULY 1943-15 SEPT 2008)


Vandaag sta ik even stil bij de geboortedag van Richard Wright,een van de oprichters van Pink Floyd
41 jaar geleden zagen we Rick met zijn vrienden van Pink Floyd op de boulevard van Vlissingen lopen. Die avond gaven ze een schitterend concert in het plaatselijke Concertgebouw.
Mijn eerste Pink Floyd ervaring, en er zouden nog veel mooie concerten volgen.
Rick Wright R.I.P

2 opmerkingen:

Loek zei

Hoi Arthur from holland,
Al surfend op het internet kwam ik op jouw blog. Omdat er verwarring heerst over het eerste optreden van Pink Floyd in Vlissingen,zou ik jou willen vragen of jij enig bewijs bezit(fotoos kaartje o.i.d.) van het optreden hier in Vlissingen. Je schrijft nl. op 15 sept 2008 dat het 41 jaar geleden is dat de Floyd-mannen op de boulevard liepen. Dat moet dan in 1967 geweest zijn. In februari en juni 1968 heeft de band zeker concerten gegeven, bewijs hiervoor is terug te vinden in het boek Pink Floyd in de polder, over 1967 bestaat twijfel behalve bij diegenen die er als toeschouwers bij waren. Als het zo is betekent dat, dat PF 3 keer in Vlissingen heeft gestaan Hoop e.e.a. van je te horen.

aart zei

Hallo Loek
Ik zal proberen wat licht in de duisternis te brengen.Op de eerste plaats denk ik dat ik(en ik niet alleen) een jaar mis ben.Het moet 1968 geweest zijn.Van het optreden op 17 Febr 1968 kan me niet veel meer herinneren ,alleen dat dat mijn verjaardag was ,en mijn familie mij het niet in dank afnam dat ik de voorkeur gaf aan dat concert boven het thuis vieren van mijn verjaardag.Trouwen,de reden van het op de brommer naar Vlissingen gaan ,was toen Dragonfly en niet PinkFloyd.En ik weet zeker dat David Gilmour de gitarist was ,en niet Syd Barret.Opvallend natuurlijk de vloeistof dia,s op de achtergrond bij P.F.Dragonfly ging het ook bij hun optredens gebruiken .Ook een ander opvallend bandje Living Kick Formation met een heel aparte zanger ,die ik later dat jaar nog tegen zou komen op Jazz Bilzen.
Het tweede concert op 2 juny staat me iets helderder voor de geest,een snoeihard spelende Dragonfly ,een indrukwekkende PinkFloyd en erg lang wachten voordat ze begonnen.En dat de mannen die middag door Vlissingen liepen ,met de opvallende Huib Pouwer met die grote rode haardos.
Veel informatie over beide optredens is te vinden in het fraaie boekwerk ,Dragonfly en de jaren zestig,,van Peter Sijnke.
Mocht je nog meer vragen hebben kan je misschien beter even mailen
Arthursmailbox@zeelandnet.nl
Groet
Arthur